Türkiye'den dolara karşı yeni hamle!

Döviz alım satımından mayıs ayından itibaren alınmaya başlanan kambiyo vergisi iki katına çıkıyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan 45 maddelik kanun teklifinde bireysellerin kambiyo muamelelerinde döviz alımları üzerinden yüzde 0.1 olan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranının yüzde 0.2'ye çıkarılması öngörülüyor. Bu oranın artırılabilmesi konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilecek

Türkiye'den dolara karşı yeni hamle!
Türkiye'den dolara karşı yeni hamle!
GİRİŞ 25.10.2019 08:22 GÜNCELLEME 25.10.2019 08:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet dolarizasyonu caydırmak için döviz alım satımından alınmaya başlanan kambiyo vergisini iki katına çıkarıyor. AK Parti milletvekilleri bazı vergi kanunlarında değişiklik içeren 45 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Düzenleme ile bireysellerin kambiyo muamelelerinde döviz alımları üzerinden yüzde 0.1 olan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranını yüzde 0.2'ye çıkarılıyor. Yabancı para cinsinden menkul kıymetler ile döviz hesaplarından elde edilen gelirlerde tevkifat oranının artırılmasına yönelik yetki alınması planlanıyor. Öte yandan kambiyo satışları üzerinden alınan BSMV oranı artırılırken bir ayrıca bu oranın artırılabilmesi konusunda Cumhurbaşkanına da yetki verilmesi öngörülüyor.

 

 

DÖVİZ HESAPLARINDAN ELDE EDİLECEK FAİZ GELİRİNİN STOPAJI ARTABİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, kanun teklifinin detaylarını paylaştı.

Muş, "Kambiyo muameleleri vergi oranı binde 1 idi. Binde 2'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz. Döviz hesaplarından elde edilecek faiz gelirlerine uygulanan stopaj oranı yüzde 15 idi. Bir katına kadar artırılması konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilmesini kanun teklifi içinde öngörmüş durumdayız" dedi.

 

 

YORUMLAR 6
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Döviz alan neden alır.maasi dolar değil işi dolar değil ama dolar ve Euro alıyor lar.yazik herkes TL ve altın yatırımı yapsın.dolar Amerika'ya kazandırır.euro Avrupa ya kazandırır... gâvur bizim sırtımızdan para kazanmasin...
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Düviz alım satıcıları yasaklansa bir faydası olamaz mı?
    Cevapla
  • Fatih Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan dolarını satsın, dolar en az 5,15 seviyesine kadar düşecek
    Cevapla
  • Boro 4 yıl önce Şikayet Et
    Doları olana bol vergi koyun düşşün 0.2 nedir tüzde 5 10 koyun asgari ücrete koydugunuz gibi (bu sözüm çok doları olanlara tabiki)
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler emperyalistler şuan dünyayı para ticaret ile yönetiyor! Bu yüzden para ticaret politikası tavizsiz yürümesi gerek. Şunu da iyi bilmek gerek, biz menfaatperest değil biz Müslümanız ELHAMDÜLİLLAH. Sınırlar değerlerimiz var. Tek tavsiyem şu, ALTIN ağırlıklı veya altına endeksli para politikası şart. Parada sahtekarlık çok. Altın altındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle