Bakan Dönmez açıkladı... Türkiye'den önemli bor hamlesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den bor müjdesi geldi. Dönmez, ülkede çıkarılan bor madeninin savunma sanayi için Bandırma Bor Karbür tesisinde işleneceğini duyurdu.

Bakan Dönmez açıkladı... Türkiye'den önemli bor hamlesi
Bakan Dönmez açıkladı... Türkiye'den önemli bor hamlesi
GİRİŞ 23.10.2019 21:48 GÜNCELLEME 23.10.2019 21:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de çıkarılan bor madeniyle ilgili önemli bir haber paylaştı.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de çıkarılan bor madeninin savunma sanayisinde kullanılması için Bandırma Bor Karbür tesisinde işleneceğini duyurdu.

Dönmez paylaşımında "Milli enerjiden milli savunmaya büyük destek. Daha güçlü, daha atak, daha enerjik bir savunma sanayi için Türkiye'nin bor cevheri Bandırma Bor Karbür tesisinde işlenecek. Savunmada yerlilik oranı artacak, ordumuzun gücüne güç katacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    ham bor satışı durmalı
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Reisim, Ülkemizde vergi ve ssk çok yüksek oranda alınmaktadır. Ülkemizde vergi kaçırmayan yok. (istisnalar hariç) Sizden ricam belirli bir tarihi milat belirleyelim. O tarih itibarı ile vergi oranı şimdiki oranın 1/5 ne çekelim. Ama vergi kaçıranın tüm mal varlığına el koyulup vatandaşlıktan çıkarılacak diye kanun çıkaralım.
    Cevapla
  • semss 4 yıl önce Şikayet Et
    Bor bizde yüzeye yakın ve kalın katman olarak mevcut. Maliyet 20 dolar. Amerika da 50-60 metre derinde ince katmanlar halinde. (Maden konusunda uzman birin görüşü) Biz de bol olduğundan bilinçsizce çok çıkartılıp ucuza satılıyor. Tekel oluşturmak gerek. O zaman görürüz amerikanın gücünü. Bu madenin tekeli devletin elinde olması gerekiyor. Her şey özelleştirilmez. Ayrıca yorum yapan arkadaşların dediği gibi katma değerli ürünler elde edilerek milli hedeflere katkıda bulunmak gerekir.
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir hamle...
    Cevapla
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bor madenleri amerikalılara 50 yıllığına kiralanmamışmıydı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle