Son dakika haber: Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlayacağını söyledi.

GİRİŞ 21.10.2019 18:21 GÜNCELLEME 21.10.2019 19:08
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın yeni görevini açıkladı.

 

Bakan Albayrak, Atilla'nın yeni görevini Twitter'dan "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadeleriyle duyurdu.

BORSA İSTANBUL DA DUYURDU

Borsa İstanbul'un internet sitesinden ise yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Borsa İstanbul A.Ş.’nin yeni Genel Müdürü  Mehmet Hakan Atilla oldu. Murat Çetinkaya’nın, 30 Ağustos 2019 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanmasından sonra Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Hakan Atilla seçildi."

ATİLLA'NIN HAKSIZ MAHKUMİYETİ

Atilla, 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970 yılında Ankara’da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 

Meslek hayatına 1995 yılında Halkbank A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Atilla daha sonra Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman, Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürü, Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri’nde Daire Başkanı, Halk Yatırım’da Denetim Kurulu üyesi, Halk Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkbank Makedonya Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. M. Hakan Atilla 2011-2018 yılları arasında Halkbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlendi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok sukurr,sahane sahane sahane bir haber,borsa olarak zor gunler gecirdik,her turlu spekülasyonlardan etkilendik,yabancilarin oyuncagi olmayacagiz insallah artik,Hakan atilla hayirli olsun,vatana millete islama hayirli kararlarda Allah muhaffak etsin
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır Paşama Hayırlı Olsun.
    Cevapla
  • yüksekovalı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun o makamın fazlasını hakketmişsin
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Asla hafife alinicak bir makam degil,son bir bucuk yilda borsada verilen (yerli,yabanci) savasi,borsayi Türk hisselerini milli hisselerimizi cok yipratmis durumda,borsa ekonominin kalbidir,suan ihtiyac duyulan en guzel makama getirildigi dusuncesindeyim,ytd :)
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun borsayı politize olmaktan kurtarsın.
    Cevapla
  • dr gezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun mevlam yar ve yardimcisi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle