Tüm memurları ilgilendiriyor! Yeni ücretler belli oldu

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 13 kuruş artarak 2 lira 26 kuruşa yükselecek.

Tüm memurları ilgilendiriyor! Yeni ücretler belli oldu
Tüm memurları ilgilendiriyor! Yeni ücretler belli oldu
GİRİŞ 20.10.2019 11:27 GÜNCELLEME 20.10.2019 11:27
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlediği bilgilere göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 6,1 artış gösterecek. 2 lira 13 kuruş olan saat başı fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2020'den itibaren 2 lira 26 kuruş olarak uygulanacak.

 

 

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de yeni yılda 60 saati geçmemek üzere 2,25 lira yerine 2,39 lira fazla mesai ödenecek. 

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla kurul başkanı (Bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla çalışan personel de yine ayda 90 saati geçmemek saat başına 2,39 lira fazla çalışma ücreti alacak.

 

 

Diğer fazla mesai ücretleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara da ayda 90 saati aşmamak kaydıyla yeni yılda 2,26 lira ek çalışma ücreti ödemesi yapılacak. 

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla saat başına 3,90 lira ödemede bulunulacak. 

Yurt içi gündelikler

Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 67,4 liradan, 73,25 liraya çıkacak. 

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu başkanlarının yurt içi gündeliği de 61,5 liradan 66,85 liraya yükselecek. 

Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunan memurlar için 56,10 liraya çıkacak. En alt kademedeki memura ise 42,15 lira ödenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Afşin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim esnaf efendiye bu kuruşlar vız gelir tırıs gider . Esnaf efendi kuruş kuruş değil kat kat zam yapıyor. memura verilen kuruşun hiçbir değeri yok. 10 liralık bir şey bakıyorsun sonraki ay 20 lira olmuş. esnaf kuruşla oynamıyor. Esnaf büyük oynuyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende memurum tek kuruş fazla mesai parası alamıyorum, bu nasıl adalet
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    çok artmış. bütçeye çarpan etkisinin altından nasıl kalkar bu devlet. Ayıbın daniskası. İşçinin 1 saat mesaisi en az 20 tl. 13 kuruş artmış Yarabbi çok şükür.
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Beraber aynı görevi yaptığımız güvenlik kuvvetleri ile aramızdaki derin maaş uçurumunun düzeltilmesi yazım, 23 yıllık polisim ve batıda aynı görevi yaptığımız başçavuş benden 2500-3.000 TL fazla alıyor. Bunun yanında doğu ve günydoğuda şark illerindeki bu maaş farkı 5.000 TL'ye kadar çıkıyor. Her ikiside güvenlik kuvveti ve aynı işi yapıyor. Bu adaletmi.
    Cevapla
  • POLİS HARİÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarıyla bütün memurlar mesai parası alır, sadece ve sadece POLİS HARİÇ. Herkesten iki saat önce polis gider görev yerini alır, etkinlik bittikten sonra herkes dağılıp evine gidir, polis hala görevlidir ve etkinlikte tek bir kişi kalmayıncaya kadar bekler, nedense buraya görevli olarak gelen herkes mesai parası alır, ancak polise bir kuruş mesai parası verilmez. Bu adaletsizliği milletimizin takdirine bırakıyorum.
    Cevapla
  • sebo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende memurum MEM ama daha bu zamana kadar hiç mesai parası almadık 20 yıldır en fazla izin verirler yerine
    Cevapla
  • FATMAA 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıllık memurum kuruş fazla mesai almadım .devletime feda olsun ama memur maaşları öyle abartıldığı kadar çok değil.insanların gözünde her memer 10.000 alıyor gibi gözüküyor.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış biliyorsun onun haricinde almayanda var izin şeklinde kullanılıyor sözde ama zaten neden mesai kalınıyor personel olsa di mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle