japonya'da yemesi zorunlu! Türkiye'de de üretilmeye başladı

Vücutta onarım başlatan Mormiks’den yapılan ve Japonya’da zorunlu olan mor ekmek, Türkiye'de de üretilmeye başlandı.

japonya'da yemesi zorunlu! Türkiye'de de üretilmeye başladı
japonya'da yemesi zorunlu! Türkiye'de de üretilmeye başladı
GİRİŞ 19.10.2019 17:12 GÜNCELLEME 19.10.2019 17:12
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin on yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen mor ekmeğin imalatına Malatya’da başladı.

Türkiye’de Mor ekmek konusunda uzun süredir çalışma yapan Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin 12 yıllık emeğinin karşılığı olan Mor ekmek Türkiye’de ilk kez Malatya’da üretilmeye başlandı.

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen mor ekmeğin Türkiye’de ise ilk kez Malatya da ilk kez kendi fırınlarında üretimini yaptıklarını söyleyen fırın şirketinin Yönetim Kurulu başkanı Bahadır Yılmaz, “Malatyalı Profesörümüz İhsan Kara ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle beyaz ekmeğin, çok hızlı sindirildiği, kan şekeri düzeyini olumsuz etkilediği, glisemik indeksi yüksek olduğu ve obezitenin nedenlerinden biri sayıldığı için, uzmanlar tarafından fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bir başka deyişle, beyaz ekmek artık sağlıklı beslenmenin bir parçası değildir ve hatta bir cips, bir kola gibi de düşmandır” dedi.

 

 

Mor ekmeği önce kendi tükettiklerini de anlatan Yılmaz, "Mor ekmeği ürettik. Öncelikle kendimiz tükettik. Faydalı olduğuna inandık, yakınlarımıza önerdik. Olumlu tepkiler gördük. Piyasada satmaya karar verdik. Şimdi burada Mor Ekmek, simit, baklava üretimini yapıyoruz. Şuan için çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ürünlerimizi Malatya dışına da göndermeye başladık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 63
  • harun zoroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimizin bünyemize tanitmıs olduğu doğal buğdaydan doğal ekmek en iyisi.
    Cevapla
  • ginza 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu ekmegi yeme zorunlugumuz yoktur.Tokyo dan saygilar
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana mor ekmeğin ne olduğunu ve nasıl üretildiğini söyleyecek biri var mı?
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ürün tutarsa üç vakte kadar hamsilisi turşulusu çörekotlusu bilmem nelisine varıncaya kadar üretilir. Beş vakte kadar bakanlık mor ekmeğe hile karıştıran bilmem kaç firma açıklar. Canan hocam da çıkar mor ekmek yemeyin içine lavanta çiçeğıi kariştiriyorlar der. millet de illallah eder vaay gözünüz morkör olsun diyerek mor ekmeğe veda eder.
    Cevapla
  • Mudo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş mor beyin e kadar gider. Uzak durmakta fayda var.
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde de zorunlu olsun. Sağlığa harcadığımız paralar azalır ise Eğitime ve Savaş Uçak Yapımına harcarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle