Son gün 1 Ocak 2020! Herkesi ilgilendiriyor: Acele edin...

Binalar için gerekli olan Enerji Kimlik Belgeleri için son tarih 1 Ocak 2020. Bu itibaren Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemleri bu tarih itibariyle gerçekleşmeyecek.

Son gün 1 Ocak 2020! Herkesi ilgilendiriyor: Acele edin...
Son gün 1 Ocak 2020! Herkesi ilgilendiriyor: Acele edin...
GİRİŞ 19.10.2019 13:15 GÜNCELLEME 19.10.2019 16:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Binalar için gerekli olan Enerji Kimlik Belgeleri için son tarih 1 Ocak 2020.

 

 

Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen Enerji Kimlik Belgesiyle binaların enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgiler belirlenecek. Enerji israfını önüne geçmek amacıyla yapılan bu çalışmalar sonrası alınacak belgelerin geçerlilik süresi 10 yıl olacak.

Resmi olarak yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından verilen bu belgeler A’dan G’ye kadar tasnif edildi. 2011’den önce yapılan binalar için herhangi bir sınıf belgenin alınması yetiyor ancak 2011’den sonra inşa edilen binaların enerji kimlik belgelerinin en az C kategorisinde olması gerekiyor.

 

 

ALIM SATIM VE KİRA İŞLEMLERİ YAPILAMAYACAK

1 Ocak 2020'den itibaren Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemleri bu tarih itibariyle gerçekleşmeyecek.
 

YORUMLAR 19
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu milleti değişik değişik isimler takarak yıkmaktan vazgeçin artık ne biçim bir hırsızlık sistemi oldu bu işler yok vergi yok fon yok bilmem ne ayıptır ya
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    İşini iyi yapanları kurallara uyan ve hakka riayet edenleri tenzih ederek yazıyorum birçok yapı denetim firması işini doğru yapmamıştır bunların en azından geriye doğru arastirilip sorumlu olanlar noktasında ciddi cezalar kesilmesi gerekiyor hem kamu sağlığı hemde yapı güvenliği manasında bu lazım Allah rızası için geriye dönük gerekli araştırma ve incelemeyi yapıp gereken cezaları kesin
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Binaları projelendirilen ısı yalıtımı istenebilir.Bunun içinde herhangi bir ücret almaya gerek yok.Enerji kimlik belgesi istemek vatandaşın sırtına ilave yükler bindiriyor.Tıpkı aldığı paranın bile hakkını veremeyen yapı denetim firmalarının ücretlerinin çevre şehircilik eliyle iki katına çıkarıldığı gibi.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapı denetim firmalarının birçoğu usulsüz iş yapmıştır plana projeye uyumayan birçok yapıya destek verdikleri beton analizide yapmadıklarını piyasada çalışan herkes bilir bazıları hiçbirşey yapmadan ciddi miktarda paralar kazandı bence çevre şehircilik bakanı denetlesin ve usulsüz iş yapanları cezalandirsin kamuya ve devletimize ciddi bir getirisi olacağını insan sağlığını ve yapı kalitesinde artiracagini düşünüyorum insaAllah sesimizi duyan olur
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef yanlış bilgi vermişsiniz. Yapı denetimler pazarlıkla % iskontolarla iş alıyordu.Şimdi iskonto ve mevzuata aykırı göz yumma yok.Müteahhit firma seçemiyor.Denetim ücretleri iki katına çıkmadı kırımlar iptal edildi.Dağıtım havuza alındı.Çok iyi oldu.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yurtdışındakiler ne yapacak
    Cevapla
  • Sinanu ya Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu kardeşim yine birilerini zengin edip fakir gurabayı emekliyi zora sokacaklar. Kentsel dönüşüm dediler ranta dönüştü Bursa da hali vakti yerinde olan Nilüfer semtinde güzel evler çok güzel olurken gidin Yıldırım semtine garibanların evlerine bir çivi çalılmadı asıl kentsel dönüşüm böyle semtlere ve evlere gerekir di.oysa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle