İstanbul için bir ilk olacak! Kendi nüfusunu geçecek

Bu yıl İstanbul’a gelen turistin İstanbul nüfusunu geçmesini beklediklerini söyleyen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Beklentimiz tarihinde ilk defa İstanbul’a gelen turist sayısının İstanbul nüfusunu geçmesi. Bu psikolojik bir eşik olacak. Yani 2019 için 15,5 milyon turist gelecek. Şu andaki veriler onu gösteriyor” dedi.

İstanbul için bir ilk olacak! Kendi nüfusunu geçecek
İstanbul için bir ilk olacak! Kendi nüfusunu geçecek
GİRİŞ 19.10.2019 08:30 GÜNCELLEME 19.10.2019 08:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarih, kültür ve tabii güzellikleriyle dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul, bu özelliklerinden dolayı bu yıl bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. Bu yıl İstanbul’a gelen turistin İstanbul nüfusunu geçmesi bekleniyor. Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörünün buluşma fuarı olan MIPCOM 2019 kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’un bu yılı 15,5 milyon turistle tamamlamasını beklediklerini söyledi.

ODA FİYATLARI YÜZDE 27 ARTTI

İstanbul’da otel doluluk oranlarının arttığına dikkati çeken Avdagiç, “Batılı turistlerin geri gelme oranı arttı. İstanbul’da otel birim fiyatlarında yüzde 27 artış var, döviz bazında. Doluluk oranlarında yüzde 87’ye geldik. Beklentimiz, tarihinde ilk defa İstanbul’a gelen turist sayısının İstanbul nüfusunu geçmesi. Bu psikolojik bir eşik olacak. Yani 2019 için 15,5 milyon turist gelecek. Şu andaki veriler onu gösteriyor” dedi.

FİNANS MERKEZİ, İSTANBUL İÇİN MİLAT

Türkiye Varlık Fonu'nun, İstanbul Finans Merkezi’ne ciddi bir kaynak aktarmaya karar verdiğini ifade eden Avdagiç, dolayısıyla İstanbul Finans Merkezi'nin, hızlı bir şekilde devreye alınacağını söyledi. Avdagiç, İstanbul Finans Merkezi'nin hızlıca devreye alınmasının İstanbul için bir milat olacağını vurguladı. Avdagiç, şunları kaydetti: “Dünyadaki sermaye akımının İstanbul üzerinden yön bulması, ülkemizde fona ulaşım maliyetinin azalması, hareketlendireceği hukuk, müşavirlik, medya, gayrimenkul ve eğitim gibi pek çok alt sektörle birlikte oluşturacağı istihdam hem şehrimize hem de ülkemize büyük katma değer sağlayacak.”

AÇIĞIMIZ BÜTÜNÜYLE ENERJİ İTHALATINDAN KAYNAKLANIYOR

Türkiye'nin sanayi altyapısı ve sanayi ihracatının komşularından çok daha güçlü ve yüksek olduğuna dikkati çeken Şekip Avdagiç, “Ticaret dengesinin aleyhimize olduğu komşularımıza karşı verdiğimiz ticaret açığı ise bütünüyle enerji ithalatından kaynaklanıyor. Bunun yanında finans, kültür ve turizm, sanat, perakende alışverişte de Türkiye bir hub (faaliyet merkezi) olabilir” dedi.

YORUMLAR 4
  • yanlış mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    diyer şehirlerin de gelişmesi lazım adana konya ankara diyarbakır batman böyle güzel şehirlerimiz var
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul a bu kadar çok turist geldiği içinmi,Sultanahmet,Beyazıt ,Laleli gibi turist kaynayan yerlerde bir ufak bardak limonata bile 10-15 tl.hadi turistlere anladık,ama o yerlere gidince vatandaşada aynı kazık.fiatlar denetlenmeli.
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un nüfusu 30 milyona yakın bunun farkında mısınız!...
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulu Fİnans merkezi yapabilmek uğruna Ankara'yı köy yapmayı göze alıyorsunuz ya pes size doğrusu. İstanbul gelişeceği kadar gelişmiş zaten bırakında ülkenin başka yerleride gelişsin.
    Cevapla