Bakanlık'tan Kaz Dağları kararı!

Kaz Dağları'nda Çanakkale'ye bağlı Kirazlı Bölgesi'nde yaptığı altın madeni çalışmaları, ağaç keismleri ve kazılar nedeniyle büyük tartışma yaratan Kanadalı Alamos Gold şirketi, süresi 13 Ekim'de sona eren ruhsatlarının yenilenmediğini açıkladı.

Bakanlık'tan Kaz Dağları kararı!
Bakanlık'tan Kaz Dağları kararı!
GİRİŞ 17.10.2019 10:57 GÜNCELLEME 17.10.2019 10:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Madencilik ruhsatının iptal edilmediğini belirten şirket, ruhsat yenilenene kadar inşaat çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.

 

 

Alamos Gold yaptığı yazılı açıklamada "Şirket ruhsatın yenilenmesi için tüm düzenleyici gereksinimleri ve şartları yerine getirmiş ve makul olarak ruhsatın yenilenmesini bekliyorduk. Şirketimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ruhsatın yenilenmesi için görüşmelerini sürdürüyor" denildi. Şirket 2010 yılından bu yana Türk makamlarla ve yerel halka Kirazlı projesi üzerine birlikte çalıştıklarını belirtti.

Açıklamada ayrıca Kirazlı çevresindeki yerel halkın projeyi desteklediği ve sosyal medyada projeyle ilgili olarak yanlış bilgiler dolaştığı iddia edildi.

 

 

Ayrıca ruhsat yenilenmesinde yaşanan gecikmeden ötürü, maden alanından ilk üretimin öngörüldüğü tarih olan 2020 yılı sonunda gerçekleşemeyeceği, şirketin yeni üretim planlamasıyla ilgili daha detaylı bilgiyi ruhsat yenilenmesinden sonra paylaşacağı bildirildi.

YORUMLAR 19
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet çıkartıp hazineye aktarılsın altın rezervi olarak kullanılsın ekonomi güçlensin tl karşılığı dolardan çıkıp altına geçsin bizden iyisi olmaz o zamam kimse yaptırım uygulayamaz.
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhsat Vermeyin Defolup gitsin Ormandiye bise birakmadi Türk sirketleri arasin
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sit alanı içerisinde kime ait olduğu dikkate alınmadan tüm yapılar yıkılsın. Türkiye'ye barış harekatı vesilesi ile yaptırım uygulayan ülkelerden topraklarımızda yer altı zenginliklerimizi sömürenlerin hiçbirinin ruhsatları ve izinleri yenilenmesin. Defolup gitsinler. Rant sağlayacaksa benim vatandaşım sağlasın bu rantı, elin küffarı değil.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaz Dağlarında İmamoğlunun, CHP, lilerin Villaları yıkılsın!
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yenilemediklerine göre alacak altın kalmamış demektir elin adamı boş yere yenilememezlik yapmaaaaaaz
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa sen haberi okudun mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle