Moody's'ten son dakika Türkiye açıklaması

Barış Pınarı Hareketı'nın başlaması ve Trump'ın tehditleri sürerken dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den bugün de Moody's'ten Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Moody's'in Türk ekonomisine yönelik yaptığı açıklamada 2019'da yüzde 0,25, 2020 ve 2021 yıllarında ise en az yüzde 3 büyüme beklendiği belirtildi.

Moody's'ten son dakika Türkiye açıklaması
Moody's'ten son dakika Türkiye açıklaması
GİRİŞ 11.10.2019 14:50 GÜNCELLEME 11.10.2019 14:53

Uluslararası kredi derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme tahminlerini açıkladı. Moody's'e göre Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,25 büyüyecek. 2020-2021 yıllarında ise Türkiye ekonomisinin en az yüzde 3 büyümesi bekleniyor.

 

 

Türkiye'nin yeni ekonomik programındaki büyüme hedeflerinin makro dengesizlik riskini artırdığı belirtilen açıklamada, büyüme hedeflerinin plandaki diğer öngörüler ile uyumlu olmadığı vurgulandı.

HAREKATTAN SONRA S&P "RİSK ARTTI" DEDİ

Standard&Poor's (S&P) ise Türk birliklerinin Suriye'ye girişinin TL ve ödemeler dengesi riskini artırdığını ifade etti. Ancak operasyonun Türkiye'nin üzerinde hemen etkisi olmayacağını da not düştü.

"TÜRKİYE TURİZMLE ÖNE ÇIKTI AMA BU HAREKAT GÜVENİRLİK ALGISINI ETKİLEYEREK TURİZME OLUMSUZ YANSIYABİLİR"

S&P açıklamasına göre Türkiye'nin 2018 ve 2019 yıllarındaki güçlü turizm performansı özel sektörünün esnekliğini ve rekabet edebilirliğini göstermiş olsa da Ankara'nın son adımı, güvenlik algılarını etkileyebilir ve sonuç olarak bu kilit sektörü olumsuz etkileyebilir.

"HAREKAT, DÖVİZ KURU İSTİKRARINA ZARAR VEREBİLİR"

S&P, "Kuzeydoğu Suriye'de çatışma potansiyeli ve Türkiye içinde terörizmin yeniden doğması ihtimali bu algıları engelleyebilir ve Türkiye'nin döviz kazancındaki kapsamlı iyileşmesini engelleyebilir ve istihdam ve yabancı rezerv seviyeleri ve döviz kuru istikrarına zarar verebilir." açıklamasında bulundu.

S&P'YE GÖRE NOTUMUZ B+

S&P Türkiye'yi B+ kredi notu ve durağan görünümle derecelendiriyor.