Su kıyameti kapıda

Dünyanın ve insanlığın geleceğini etkileyecek, bugün için derin yara olan meselelerden biri 'su'! Kürsel ısınma ile beraber 'su kıyameti kapıda!'

Su kıyameti kapıda
Su kıyameti kapıda
GİRİŞ 10.10.2019 12:06 GÜNCELLEME 10.10.2019 12:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İklim değişiyor, su kaynakları azalıyor, kullanılabilir temiz su hızla kirleniyor. Kullanılabilir su başta olmak üzere su jeopolitiğini ele alan kapak konusuyla iddialı bir çalışmayı okurlarına sunuyor.

 

 

SUYUN YÜZDE 98'İ SULAMAYA VE ENDÜSTRİYEL KULLANIMA UYGUN DEĞİL

20. yüzyılın ikinci yarısından sonra hızla artan nüfus, artan gıda ihtiyacı, sanayileşen toplum, artan kirlilik ve iklim değişiminin etkileri, temiz su kaynaklarını etkiliyor. Mevcut suyun oldukça savurgan kullanıldığı görülüyor.

Nüfusun hızlı artması, buna karşılık temiz su kaynaklarının sabit kalması, hatta daha da kirlenmesi nedeniyle, artık su sorunu çok daha kritik hale geliyor. Çünkü su kaynakları ‘sonsuz’ değil ve hızla tükeniyor.

Suyun yüzde 98'i sulamaya ve endüstriyel kullanıma uygun değil. Tüketim alışkanları da dünyayı gün geçtikçe su krizine biraz daha yaklaştırıyor. Su jeopolitiği gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor. Z Raporu, doğanın ve insanlığın geleceği için kritik olan tehlikeye dikkat çekiyor.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • İÇİMİZDEN BİRİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin son 40 yıldaki Ortadoğu planlarının tek sebebini hala insanların % 99 u petrol olarak biliyor. Ama değil. Temiz su kaynakları ve yüksek kalitedeki tarım arazileridir. Uyanın... uyanın...!
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti SU için mutlaka milli seferberlik ilan etmeli, 80 milyon vatandaşımız su kullanımına karşı birazcık israf etmeden duyarlı olmalıdır,T.C. Hükümetimiz denizlere ve komşu ülkelere boşa akan sulara asla izin vermemeli, susuz ovalara aktarılması için projeler üretmeli ve yapılması konusunda icraat yapmalıdır, susuz tarım, kar etmeyen tarım demektir, susuz asla tarım yapılamaz, yarınlarda nüfusumuz 100 milyonları geçtiği zaman, nasıl besleneceğiz, nasıl kendi kendimize yeteceğiz, dış ülkelerden gıda maddesi almamalıyız, bu konu asla dışlanacak bir konu değildir, mutlaka duyarlı olmalıyız,...
    Cevapla
  • MUSTAFA 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün bildiklerinizi unutun, su Allah'ın bize vermiş olduğu sonsuz bir kaynaktır aslında, bir döngü olayıdır, suyu kullanırsınız ve arıtarak bertaraf edersiniz, denizlere göllere gider buharlaşır tekrar sizi ziyaret eder, ne var ki yağışlar dünyanın değişik bölgelerine değişik miktarlarda su bırakır, ama yağan miktar her yıl aynıdır... değişmez. Bizler ağaçları yok etmeye devam edersek, yağışlarda ağaçların bol olduğu yerlere gider, AĞAÇ DİKELİM.
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    insanoğlu şükrünü bilmedikçe ve doğaya kötü davrandıkça bunlar gayet normal
    Cevapla
  • ben de haklıyım 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve ne yazık ki bu kadar değerli olan suyu en pervasızca kirleten milletlerden biri de biziz. Bir yerleşim yerinden bir nehir geçmeye görsün. Temiz kalması imkansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle