Ünlü baklavacılar beraat etti

FETÖ davasında yargılanan iş adamları Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu Anayasayı ihlal ve örgüt üyeliği suçlarından beraat etti.

Ünlü baklavacılar beraat etti
Ünlü baklavacılar beraat etti
GİRİŞ 08.10.2019 11:26 GÜNCELLEME 08.10.2019 13:45

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Serdar Seyitoğlu ile Mustafa Seyitoğlu katıldı.

Duruşmada, son savunmasını yapan sanıklardan Serdar Seyitoğlu, "Ben hain FETÖ terör örgütüne yardımda bulunmadım. Darbeden ve terör örgütüne ait hiyerarşik düzenden haberim yok. Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum " dedi.

 

Sanık Mustafa Seyitoğlu ise, "Ben üç kuşak baklavacılık yaptım. Onun dışında hiçbir şey bilmiyorum. Örgütle ilgim yok. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanıklar son sözlerinde de beraatlerini talep ettiler.

2 suçtan beraatlerine karar verildi

Mahkeme heyeti, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Fetullahçı terör örgütü üyeliği" suçlarından dava açılmışsa da her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, somut delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine hükmetti. Sanıklar üzerindeki adli kontrol kararlarının da kaldırılmasına karar verildi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz, sanık Mustafa Seyitoğlu yönünden karara "örgüte yardım" yönünden ceza verilmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu belirterek muhalefet şerhi yazdı.