Gözler Meclis'te: Emekliye 355 TL'lik zam

2000’den sonra emekli olan SSK ve Bağ-Kur’lular, maaşlarını yaklaşık 355 lira artıracak olan intibak için Meclis’ten gelecek haberi beklerken, memur emeklisinin gözü KPDK’da. Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanamayan konular Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıyor. Bu nedenle memur emeklilerinin gözü önümüzdeki dönemde yapılacak KPDK toplantısında.

Gözler Meclis'te: Emekliye 355 TL'lik zam
Gözler Meclis'te: Emekliye 355 TL'lik zam
GİRİŞ 05.10.2019 10:00 GÜNCELLEME 05.10.2019 10:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emeklilerin çözüm beklediği konular arasında intibak ön sıralarda yer alıyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak düzenlemesini bekliyor. Meslektaşına göre düşük maaş alan memur emeklileri de kurum farkı kaynaklı farkın giderilmesini istiyor. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, 2000 ve sonrasında emekli olanları da beklenti içerisine sokmuştu.
 
GÖZLER MECLİS’TE
 
Bunun için yargı süreci başlatılmış, Anayasa Mahkemesi, çözüm yolunu Meclis olarak göstermişti. Emekliler, çözüm için Meclis’ten gelecek haberi bekliyor. Eğer intibak yasası çıkarsa, Türkiye Emekliler Derneği’nin verdiği rakamlara göre, yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı değişecek. Bu durumda önceki intibakta olduğu gibi maaşlarda 50 ila 355 lira arasında artış yaşanması bekleniyor.
 
AYNI KADROYA EŞİTLİK
 
Memur emeklilerinin intibak talebi, Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Konu toplu sözleşmede çözüme kavuşturulamadı. Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanamayan konular Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıyor. Bu nedenle memur emeklilerinin gözü önümüzdeki dönemde yapılacak KPDK toplantısında. MemurSen, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme istiyor.
 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 7
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    emekliye zam maaşlarına göre orantılı bir şekilde yapılmalı.Ör; 2000 tl.ye kadar olana %20, 2-4 bin tl arası %15, 4-
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Memur calisirken eşi çalısmayan memure eş ve çöcuk yarimi yapilirdi emekli olunca bu ücretler ödenmiyor əmekli eş ve cocugunu ne yapsin emekliye eş ücretiiiii neredeee ey yetkililer
    Cevapla
  • Maraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    En düşük maaş 2500 olsun.emekli olduk ek iş bile yapamıyoruz. Yaşlısın diyorlar
    Cevapla
  • Envers 4 yıl önce Şikayet Et
    En yüksek maaş 4.500 olsun en düşükte 3.000 olsun aradaki fark kalksın. Biri 1.000 tl alırken biri 7.000 alıyor %10 zam geliyor. Biri 1.100 oluyor diyeri 7.700 oluyor. Gelen zam ikisine tam olarak yansırken aradaki adaletsizlik dahada artıyor.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam bu düşüncende haklısın ama yüksek prim ödeyen ile az prim ödeyen aynı maaş alması yüksek prim ödeyene haksızlık olmuyor mu sizce
    Cevapla
  • Saim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu eyt ne oldu insallah bu ihtimal gercek olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle