EPDK'dan elektrik zammı açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından uygulanacak aktif elektrik toptan satışında, dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satış bedeli kilovatsaat başına 34,86 kuruş olmasına karar verildi.

EPDK'dan elektrik zammı açıklaması
EPDK'dan elektrik zammı açıklaması
GİRİŞ 01.10.2019 09:28 GÜNCELLEME 01.10.2019 11:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

EPDK'nin 30 Eylül 2019 toplantısında, 1 Ekim 2019 tarihinden geçerli olmak üzere, EÜAŞ tarafından uygulanacak aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi belirlendi.

 

 

EPDK'nin konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, EÜAŞ tarafından  uygulanacak aktif elektrik enerji toptan satış bedeli, dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda kilovatsaat başına 34,8654 kuruş olarak uygulanacak. 

 

 

Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda kilovatsaat başına 29,4772 kuruş uygulanmasına karar verildi. 

Bu arada, EPDK'nin 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak şekilde perakende elektrik satış tarife tablolarını içeren kurul kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK'den dün yapılan açıklamada, "1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 14,9 artış yapılmıştır." ifadesi kullanılmıştı. 

Öte yandan, EPDK'nin Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 5. Maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan tüketim miktarına ilişkin hususlar belirlendi. 

Buna göre, 1 Ocak 2020 yılından itibaren uygulanacak düzenlemede, mesken tüketici grubu hakkında yılda 50 milyon kilovatsaat, diğer tüketici grupları için ise yılda 7 milyon kilovatsaat olarak uygulanmasına karar verildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    400tl elektrik faturasi bu ay gelen odeyemiyorum. faturanin gunu gecti. emekliyim aldigim maasin 3te biri elektrik faturasi odesem olmuyor zaten borc icindeyim bu zammi yapanlar emekli maasinina neden iyi bir zam vermediler
    Cevapla
  • kaçak 4 yıl önce Şikayet Et
    doğudaki kaçak elektriğe çözüm bulun her kaçak olan ilin faturasını aynı ilde yaşayanlar ödesin! sonra millet isyen edip kaçak kullananı şikayet eder, kaçak kullanan da ödemek zorunda kalır. 3 ayda 2. zam bu ben zammı yılda bir kere alıyorum maaş zammı oda!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda kaçak kalmadı... Özelleştikten sonra kaçak elektrike göz açtırılmıyor. B zam başka bir şey.... Ya Elektrik dağıtıcıların beceriksizliğinden etikleri zararları telafi yolu yada işler iyi gitmiyor...
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygulama 1 ocak 2020 de geçecek
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani yine %15 zam biraz insaf yazık bu ülkenin insanlarina, daha 2 ay once zam geldi.biraz insafli olun %15 ne demek.
    Cevapla
  • Atmaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Zam yapana kadar doğudaki kaçak kullanimla uğraşın sonra faturayı biz ödüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle