Ekonominin üç yıllık yeni yol haritası bugün açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomik Program'ı (YEP) bugün saat 11.00'de açıklayacağı duyuruldu. YEP ile ekonominin üç yıllık yeni yol haritası çizilecek. 2020-2022 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak

Ekonominin üç yıllık yeni yol haritası bugün açıklanıyor
Ekonominin üç yıllık yeni yol haritası bugün açıklanıyor
GİRİŞ 30.09.2019 05:47 GÜNCELLEME 30.09.2019 11:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yeni Ekonomik Program (YEP) bugün saat 11'de açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomik Program'ı (YEP) bugün açıklayacağı duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Maliye Yerleşkesi'nde saat 11.00'de düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak YEP ile 2020-2022 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak.

 

 

Genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda hazırlanan planda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar, ilkeleri ve hedefler de yer alacak. Özel sektör için de öngörülebilirliği artıracak program, son yıllarda sosyal ve ekonomik alanda sağlanan gelişmelerin daha sağlam bir zeminde sürdürülmesi suretiyle güven ve istikrara katkıda bulunacak.

YEP'in açıklanmasıyla 2020 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin süreç de belli bir noktaya getirilecek. Bakanlık ve kurum bütçelerinin hazırlanmasında, programın amaç ve öncelikleri esas alınacak.

 

 

YEP ile uyumlu olmak üzere gelecek 3 yıla ilişkin toplam gelir ve gider tahminleriyle hedef açık ve borçlanma durumu, kamu idarelerinin ödenek teklif tavanlarını içeren Orta Vadeli Mali Plan da Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ardından  20 Eylül 2018'de "Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla Yeni Ekonomi Programı (2019-2021) hazırlanmış, ekonomide dengelenme süreci vurgusu yapılmış ve yapısal reform adımları atılmıştı.

 

YORUMLAR 12
  • ne anlamalıyız 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bu sefer tarih tarih neler yapılacağı açıklanmalı. Artık taşın altına el konulmalı. gerekirse bu vatan için kemer sıkılmalı, acı ilaç içilmeli. Bu ilacı şimdi içmezsek vücudun tamamı felç olur. Geciktikçe bedel artar. Temennilerden, eylemlere geçme zamanı.
    Cevapla
  • korkut atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    somut adımlar bekliyoruz.
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    umarım temenniler yerine yapılacak somut hamleler açıklanır.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşların kamu bankalarına olan borçlarına yönelik yapılandırmalarda kredi limitleri artırılmalı, maaş ve taksit miktarı ile ödeme geçmişi dikkate alınarak yapılandırmalar sağlanmalı.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Euro 2007 senesinde ki gibi 1,95 TL ye düşerse Ekenomi güçlendi derim ! Gerisi hikaye, para kalmadı , boşalan yerleri Katarlı zenginler dolduruyor! Karşılığı olmayan para giriyor devamlı Türkiye’ye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle