Dolar kurunda son durum

Dolarda hafta başında ABD ile ilişkilere yönelik pozitif beklentilerle başlayan iyimser seyir TCMB'nin bundan sonraki faiz indirimlerinin sınırlı olacağı beklentisiyle dün de devam ederken, 5.65 altına inen kur bugün yükselişte. 27 Eylül günü dolar/TL 5.67 seviyesinden el değiştiriyor

Dolar kurunda son durum
Dolar kurunda son durum
GİRİŞ 27.09.2019 08:49 GÜNCELLEME 27.09.2019 08:49

Dolar kuru BD ile ilişkilere yönelik olumlu beklentilerle başlayan iyimser seyir TCMB'nin bundan sonraki faiz indirimlerinin sınırlı olacağı beklentisiyle devam ederken, kur dün 5.65 seviyesine kadar geriledi.

Integral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, TL’de hafta başından bu yana güçlenme eğilimi olduğunu söyleyerek,  “Asıl faktörler ABD’nin ticaret hacmini artırmaya yönelik paket sunacağı haberleri ve Uysal’ın açıklamasından piyasanın bundan  sonra ölçülü faiz indirimi olacağı mesajı alması oldu. Böylece  sert faiz indirimi endişesi giderildi ki piyasada sonraki  toplantıda 150 baz puan indirim bekliyor. Diğer taraftan  gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında güçlü,  dolayısıyla global rüzgar da TL’ye yardımcı” dedi.

27 Eylül günü dolar 5.67'den el değiştiriyor. Bugün ABD'de çekirdek dayanıklı mal siparişleri verisi izlenecek en önemli veri.