Volkswagen'den yeni Türkiye'ye açıklaması! Tarih verdiler

Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann "Volkswagen Türkiye'de üretim tesisi için son görüşmeleri yürütüyor" dedi.

GİRİŞ 27.09.2019 06:33 GÜNCELLEME 27.09.2019 09:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Türkiye'de yeni bir üretim tesisi kurulması görüşmelerini karara bağlamak üzere.

Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye (yetkilileri) ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere" diyen Volkswagen'in üretimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, görüşmelerin iki hafta ya da daha kısa sürede tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Şirkete yakın kaynaklar birçok marka için üretim faaliyetleri gerçekleştirecek olan tesisin 1 milyar eurodan ($1.09 milyar) daha fazlaya mal olacağını belirtiyor.

Kaynaklar; kurulacak tesisin Doğu Avrupa pazarı için VW Passat ve Skoda Superb benzeri modellerden yılda 300,000 kadar üreteceğini belirttiler.

Kaynaklara göre inşasının 2020 sonu, üretimin ise 2022 yılında başlaması beklenen tesis Manisa ve çevresinden 4,000 kişiye istihdam yaratabilir.

Volkswagen bir süredir Doğu Avrupa'da yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyordu. Bulgaristan'ın da tesis için aday ülkeler arasında olduğu biliniyordu.

 

 

YORUMLAR 13
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    sanırsam ne bu fabrika kurulur nede bunlar yatırım yapar ekonomik darbe vurmak için yapılan oyunlar gibi gözüküyor
    Cevapla
  • ALPEREN 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler , dün de yazdım.. Bir çoğunuz anladığım kadarıyla yabancı firmalarda , ya hiç çalışmamışsınız , ya da hiç tanıdığınız yok.. Orası kesin !!! 1-)) Böyle firmalarda 3000- 4000 TL den aşağı maaş olmaz.. 2-)) Fazlasını !!! tahmin bile edemezsiniz 3-)) Neyse daha sonra duyarsınız SAYGILAR
    Cevapla
  • xxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesis kurulsun yeterki türkiye üretmesin .mantığı...
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ww Türkiye'ye gelmeeez Bulgaristan onlar için daha mantıklı
    Cevapla
  • Hazımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir pis ruh halindesin sen ya. Türkiye de mi olması ya da Manisa da olması mı seni bu kadar rahatsız etti. Nedir bu hazımsızlığın...
    Cevapla
  • Kel aliço 4 yıl önce Şikayet Et
    Filmde o kadar çok robot varki bir sürü insanı ekmeğinden ediyo bu kadar teknoloji aslında bizi işsiz bırakıyo tehlikeli olmayan bölgelerde insan çalışmalı!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle