Araç sahiplerine müjde! İndirim geliyor

Akaryakıtta, Suudi Arabistan’ın devlet şirketi Aramco’ya yapılan saldırı sonrasında zam yönlü ibre, indirime döndü. Benzinde, bu gece 25 kuruş indirim bekleniyor.

Araç sahiplerine müjde! İndirim geliyor
Araç sahiplerine müjde! İndirim geliyor
GİRİŞ 26.09.2019 09:48 GÜNCELLEME 26.09.2019 10:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye’de, akaryakıt fiyatları belirlenirken üç temel öğeye bakılıyor. Brent petrol, Akdeniz bölgesindeki ürün fiyatları (motorin ve benzin) ve dolar kuru. Suudi Arabistan’ın devlet şirketi Aramco’ya yapılan saldırı sonrasında hem petrol, hem de ürün fiyatları yükselmişti. Bu nedenle gerek benzinde gerekse de motorinde yüksek tutarlı zamlar gündeme gelmişti. Devlet, bir miktar zammı pompa fiyatlarına yansıtmış, bir miktar da “eşel mobil” gereğince ÖTV’den karşılanmıştı.

 

 

DEVLETİN 1 KURUŞ ALACAĞI VAR

Petrol sektöründe “normalleşme” ile birlikte Brent ve ürün fiyatları geriledi. Uluslar arası piyasalarda benzinin tonu 648 dolardan 600 dolara kadar düştü. Benzinde, 26 kuruş dolayında indirim göründü. Devletin, benzinde “eşel mobil” sistemi uyarınca 1 kuruş dolayında alacağı bulunuyor. Bu düşülecek ve 25 kuruşun bu gece pompa fiyatlarına yansıtılması bekleniyor. Motorinde durum ne? Uluslar arası piyasalarda motorin fiyatları da gevşiyor. Ancak, bu hafta bir indirim beklenmiyor.

 

 

YORUMLAR 10
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Zam gelirken hepsine birden geliyorda indirimde niye sadece benzin oluyor.
    Cevapla
  • Sero 4 yıl önce Şikayet Et
    cok FAZLA.. birazini GERİ CEKİN..!!
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazot niye düşmüyor. Açıklayın
    Cevapla
  • fikrET 4 yıl önce Şikayet Et
    mazot benzinin neredeyse 2/3 fiyatına satılırken şu anda sağolsunlar eşitlediler. bundan sonra indirim yapsalar ne olacak ki !
    Cevapla
  • kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    zam gelecek anlamına geliyor
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Müjde mi? 25 kuruş? Kaç gün sürecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle