Korkulan oluyor: Polonya birimi de iflas etti

İngiliz seyahat şirketi Thomas Cook’un iflasının ardından tedirgin eden bir gelişme daha yaşandı. Şirketin Polonya’daki yatırımlarından Neckermann Polska seyahat şirketi de iflas etti. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook’un iflasının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'deki 21 bin İngiliz yolcunun bu iflastan etkilendiğini, ancak Almanya, Norveç ve Rusya'nın da eklenmesi halinde rakamın 80 bini bulabileceğini dile getirmişti. Şimdi gözler Thomas Cook’un söz konusu ülkelerdeki faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğinde...

Korkulan oluyor: Polonya birimi de iflas etti
Korkulan oluyor: Polonya birimi de iflas etti
GİRİŞ 26.09.2019 09:16 GÜNCELLEME 26.09.2019 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz seyahat şirketi Thomas Cook’un iflasının ardından firmanın Polonya yatırımı Neckermann Polska da iflas etti.

Dün Zakintos ve Mayorka uçuşlarını iptal ettiğini, 48 saat sonra tüm seyahatlerin normal şekilde seyredeceğini belirten firma bu sabah Mazowiecki Valiliği’ne yaptığı başvuruyla faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi.

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNACAK

Genel Müdürü Maciej Nykiel imzalı başvuruda Neckermann Polska olarak önümüzdeki günlerde Varşova Yerel Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunulacağı belirtilirken, halen yurt dışında bulunan turistlerin ülkeye geri getirilmesi için sigorta fonunun da devreye sokulmasını istendi.

TATİLDE 3 BİN 600 KİŞİ VAR

Neckermann Polska seyahat şirketi aracılığıyla Polonya dışında tatilde bulunan kişi sayısının 3 bin 600 olduğu belirtilirken, Polonya Dışişleri Bakanlığı ise Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada söz konusu turistlerle iletişim halinde olduklarını, kendilerine her türlü konsolosluk yardımı için hazır olduklarını bildirdi.

YORUMLAR 1
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bazı şirketler değişime ayak uyduramıyor. Türk hava yolları için bir fırsat olabilir. kendini ve ekibini yenileyen bir sistem kurdu hava yollarımız
    Cevapla