Bir İngiliz firması daha iflas etti! Ülkenin sembolüydü

İngiltere'de 178 yıllık Thomas Cook'un iflasından sonra ülkenin sembol otobüslerini üreten Wrightbus da iflas bayrağını çekti. İflas nedenini talep azlığına olarak açıklayan firma, bin 200 çalışanını işten çıkardı.

Bir İngiliz firması daha iflas etti! Ülkenin sembolüydü
Bir İngiliz firması daha iflas etti! Ülkenin sembolüydü
GİRİŞ 25.09.2019 20:15 GÜNCELLEME 26.09.2019 00:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin sembol otobüsünü üreten şirket Wrightbus, 'talep azlığından' iflas bayrağı çekti. Bin 200 çalışanını işten çıkaran şirketin nakit akışı ve yatırım sorunu yaşadığı öğrenildi.

 

 

Şirketten yapılan açıklamada şirkete alıcı bulunamamasının iflasa sebep olduğu belirtildi. Çarşamba gün yapılan basın toplantısında İngiltere hükümetinin iflasa müdahalesi istendi.

 

 

İngiltere'de geçen hafta da 178 yıllık Thomas Cook'un, kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ticari faaliyetlerine son verilmişti. Şirketin iflasıyla 9 bini İngiltere’de olmak üzere dünya genelinde 20 bin kişi işini kaybetti.

Gelişmenin ardından Türkiye'nin de arasında bulunduğu birçok ülkeden, İngiliz vatandaşlarının geri getirilmesi için operasyon başlatıldı.

YORUMLAR 9
  • Mnbvc 4 yıl önce Şikayet Et
    Batıyorsun ingiltere batıyorsun.
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ekonomisi için endişeleniyoruz.. IMF ve Dünya bankası yetkililerini göreve çağırıyoruz..Zira İngiltere AB' den resmi olarak ayrıldığında ekonomisi daha da kötü olacaktır..
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler eskisi gibi sömüremiyorlar devir ve dengeler değişti Avrupa birliğinden çıkması onları sudan çıkmış balığa döndürecek
    Cevapla
  • lazo 4 yıl önce Şikayet Et
    alma yetimin ahını çıkar aheste aheste
    Cevapla
  • Misakı milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha kötü ol inşallah İngiltere sömürdüğun öldürdüğün insanların ahı tutacak.. Bugün misakı milli sınırlarında değilsek bunun müsebbibi ingilizlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle