Dolarda gözler ABD temaslarında

Dolar/TL, bir süredir sıkıştığı 5.70 - 5.75 bandındaki sakin hareketini sürdürürken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD temasları ve Trump ile görüşmesinde olacak. Gelen son dakika haberlerine göre ABD'den Türkiye'ye F-35 ve ekonomik içerikli yeni bir teklifin beklendiği belirtilirken ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in önceki cuma günü Cumhurbaşkanlığı'nda bu konu hakkında bilgilendirme yaptığı da öğrenildi

Dolarda gözler ABD temaslarında
Dolarda gözler ABD temaslarında
GİRİŞ 24.09.2019 07:42 GÜNCELLEME 24.09.2019 07:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar/TL haftaya başladığı 5.70'in hemen üzerindeki sakin seyrini sürdürürken piyasada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki temasları yakından izleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul'dan hareket ettiği ABD seyahetinde çeşitli temaslara haftasonu başladı. ABD Başkanı Donald Trump ile telefon ile görüşen Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.

Sabah saatlerinde gelen haberlerde ise ABD'den Türkiye'ye F-35 ortaklığı, Patriot füze sisteminin satışı ve ekonomik içerikli yeni bir teklif beklendiği, ayrıca alüminyum ve çelikteki gümrük vergisinin düşürülmesinin beklendiği belirtildi.

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in önceki cuma günü Cumhurbaşkanlığı'nda bu konu hakkında bilgilendirme yaptığı öğrenildi.  Sözlü olarak iletilen tekliflerin yazılı olarak sunulması bekleniyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın yüzyüze görüşmesi için mutabakata varıldığı ve planlamaların yapıldığı öğrenildi.

Piyasalar kapalıyken gelen haberlerin ardından, sığ piyasada 5.72 üzerinde seyreden kurda 5.70'e doğru bir çekilme meydana geldi. 24 Eylül sabahı dolar/TL 5.7166 TL'den el değiştiriyor.

YORUMLAR 3
  • haber 7 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin suriye politikasına göz yumucaz dolar yükselmiyecek benim anladığım tek şey bu.çıkacak sonuç bu abd suriyeden vazgeçmez vazgeçmiyecek te
    Cevapla
  • bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    hala oyalama taktikleri bunlar artık bunlara göz yumulmadan sonuca varılmalı.
    Cevapla
  • sıkışmak 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar/TL, bir süredir sıkıştığı 5.70 - 5.75 bandındaki girizgahından sonra okumadım.
    Cevapla