O ülkede büyük şok! Tüm vatandaşların verisi çalındı

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da tüm vatandaşların kişisel verilerinin sızdığı ortaya çıkarıldı. Yasadışı yollarla ele geçirilen 18 gigabyte boyutundaki verinin içinde, Ekvador vatandaşlarının isimleri, doğum tarihleri, adresleri, kimlik numaraları, aile ve finansal bilgileri de var.

O ülkede büyük şok! Tüm vatandaşların verisi çalındı
O ülkede büyük şok! Tüm vatandaşların verisi çalındı
GİRİŞ 23.09.2019 13:40 GÜNCELLEME 23.09.2019 13:40

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da tüm vatandaşların kişisel verilerinin sızdığı ortaya çıktı. Siber güvenlik kuruluşu Eset’in edindiği bilgiye göre, sızdığı düşünülen 18 gigabyte boyutundaki veri, Ekvador vatandaşlarının isimleri, doğum tarihleri, adresleri, kimlik numaraları, aile bilgileri, otomobil ruhsat numaraları gibi kişisel bilgilerden oluşuyor.

Yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip Ekvador’da neredeyse her bir vatandaşın oldukça geniş çaplı veri saldırısından etkilendiğine inanılıyor. Kısa süre önce Ekvador vatandaşlarının çoğu hakkındaki kişisel verilerin saklandığı bir Elasticsearch sunucusunda yanlış yapılandırma keşfedildi.

ABD’deki Miami kentinde barındırılan ancak Novaestrat adındaki Ekvadorlu bir danışmalık şirketine ait olduğu düşünülen sunucu, uzunluğu bilinmeyen bir süre boyunca korumasız bırakılmıştı.

18 gigabyte boyutunda olan veri önbelleği; ad ve soyadları, doğum tarihleri, adresler, telefon numaraları, kimlik numaraları, aile bilgileri, mali bilgiler ve otomobil ruhsat numaraları dahil çeşitli kişisel bilgilerden oluşuyordu.