Çin ve Türkiye arasında anlaşma sağlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." dedi.

GİRİŞ 23.09.2019 10:55 GÜNCELLEME 23.09.2019 13:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pakdemirli, sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." dedi.

 

 

TÜRKİYE İLE ÇİN ANLAŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Çin'e süt ihracatı yapmak amacıyla, Veteriner Sağlık Sertifikası üzerinde anlaşmayı sağladık." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, "67 adet işletmenin CİFER sisteminde kaydı yapıldı. Çin tarafının onaylamasına takiben düşük riskli süt ürünleri için ihracat başlayacak." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ilhan1453 4 yıl önce Şikayet Et
    bir vatandas olarak sutun fiyatinin pahali oldugunu dusunuyorum. sut ihrac edersek fiyatlar dahada yukari cikar. sonra sut fiyatlarini indirmek icin ithalat yapmak durumunda kaliriz. paramiz yine yurt disina cikmis olur. atilacak adimlarin vatandasin lehine olacak sekilde atilmali.
    Cevapla
  • uygarlık 4 yıl önce Şikayet Et
    gıda ürünlerinin içerisine çok yüksek oranda tuz ve şeker katılıyor. damar içinin şekil değiştirmesi ve yıpranması tansiyon ve kalp damar hastalıklarından başka dolaşım bozuklukları ve organların yeterli beslenememesi gibi bir çok hastalıklara neden oluyor. damarları ne ile koruyabiliriz, DAMAR İÇİNİN GÜVENE ALINMASI İNSAN ÖMRÜNÜ 50 İLE 70 YIL KADAR DAHA UZATABİLİR. o halde damarları nasıl koruyabiliriz. bir sıvı ile iç damar oluşturulabilir mi. eğer ömrü uzatabilirsek, aya da gidebiliriz, bilgileri daha uzun süre ve güvenle koruyabiliriz. bilim adamları 2 kat daha fazla insanlığa hizmet verebilir. ve uygarlık 1000 kat daha fazla gelişebilir.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem süt de hem de çayda son tüketicinin eline geçmesi gereken fiyatı belirleyin. Aracılar ve fabrikalar karını düşürsün.
    Cevapla
  • KONYALI 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten süt fiyatı aldı başını gitti. Herkes kafasına göre fiyat koyar oldu. Bu sadece süt değil ki her şey böyle. Gerçi artık zam değil finansal ayarlama.
    Cevapla