Maaşı düşük emekliye 4 müjde birden

Milyonlarca emeklinin gözü Meclis’te. 3600 ek göstergeden intibak yasasına, ek ödeme artışından ikramiye zammına kadar birçok tasarı, 1 Ekim’den itibaren Meclis’e gelecek.

Maaşı düşük emekliye 4 müjde birden
Maaşı düşük emekliye 4 müjde birden
GİRİŞ 21.09.2019 08:56 GÜNCELLEME 21.09.2019 12:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye genelindeki yaklaşık 12.5 milyon emeklinin gelirini artıracak, mevcut şartları iyileştirecek yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Uzun süredir gündemde olan ve talepte bulunan birçok konu, 1 Ekim’de açılacak olan Meclis’e sunulacak. Bu nedenle emekliler gözünü Meclis’e çevirdi ve kendileri adına olumlu kararların çıkmasını umutla bekliyor.

 

 

3600 EK GÖSTERGE

Meclis’e gelecek ilk tasarılardan biri uzun süredir gündemde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle bu görevlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, çözüme kavuşturulması beklenen ilk tasarı. Eğer tasarı Meclis’te kabul edilirse, ek göstergenin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak.

 

 

İNTİBAK BEKLENTİSİ

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak için yasa beklentisi içinde. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak için Anayasa Mahkemesi, Meclis’i adres göstermişti. Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden ele alınacak ve düzeltme yapılacak.

EK ÖDEME ORANI ARTSIN

Tüm emeklilere her ay maaşlarıyla birlikte verilen ek ödemenin oranının artırılması da gündemde. Emekliler, vergi iadesinin yerini alan, halen maaşlarının yüzde 4’ü, yüzde 5’i kadar olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını ifade ederek oranın en az yüzde 8’e çıkarılması beklentisini dile getiriyor.

İKRAMİYE ZAMMI YAPILSIN

Geçen yıl çıkarılan yasayla her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı dönemleri öncesinde 1.000 lira ikramiye hakkı elde eden emekliler, tutarın artırılmasını istiyor. Emekliler, ikramiyede her yıl artış olmasını, bunun için bir düzenleme yapılmasını talep ediyor. Artış oranı için enflasyon endeksli artışın üzerinde duruluyor.

YORUMLAR 12
  • Talip tanyeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşı düzenlemeyi hep yanlıs yapılıyor maası yüksek olanlara daha fazla zam yapılıyor 2000 sonrası emekli olanlar asgari ücretin altında emekli maaşı ödüyorlar bunu hükmet çözmeli
    Cevapla
  • fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu açık kul hakkıdır fazla alana daha çok vermek yerine düşük alanları yükseltmek lazım Allah'tan korkun.
    Cevapla
  • Talip 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz, İnşallah 3600 ek göstergeyi çıkarır.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İşci emeklileri toplumun en mağdur kedimi dar gelirli onları biraz destekleyin
    Cevapla
  • Bahattin Tanış 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki 3600 ek göstergeyle emekli olanlar ne olacak. Onların ek göstergeleri de 4800 mü olacak.
    Cevapla
  • trabzonsporlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne aç gözlüsün hele bir biz 3600 ü alalım önce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle