Bakan açıkladı: İlk kez hayata geçirdik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türk bilim insanları kurultayında önemli açıklamalarda bulundu. Varank, "İlk defa sanayi doktora programını aldık. Mezunlarımızın aktif istihdamı için teşvikler verilecek" dedi.

Bakan açıkladı: İlk kez hayata geçirdik
Bakan açıkladı: İlk kez hayata geçirdik
GİRİŞ 20.09.2019 10:12 GÜNCELLEME 20.09.2019 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türk bilim insanları kurultayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları;

 

Teknoloji atölyemizde 50 bin öğrencimize eğitim vereceğiz. Ülkemizi üstün nitelikli yerli yabancı araştırmacılar için cazibe merkezi haline getireceğiz. Uluslararası lider araştırmacıları başlattık. Beklediğimizin ötesinde bir ilgi ile karşılaştık.

Ülkemize gelecek bu araştırmacılar ar-gelerde önemli roller üstlenecek. Uluslararası lider araştırmacıları programına önümüzdeki dönem de devam edeceğiz.

Sizleri de doktora öğrencileri yetiştirmeye davet ediyoruz. Yurt içinde çalışan ya da yurt dışına gönderilen araştırmacıların yetkinliğini artırmayı hedefliyoruz.

İlk defa sanayi doktora programını aldık. Mezunlarımızın aktif istihdamı için teşvikler verilecek. 33 üniversitenin 77 projesi desteklenmeye hak kazandı. 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek.  Her birinizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bilgileriniz bizim için hazine.

YORUMLAR 2
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel lakin yinede daha iyi işler yapılabilir....bilim destek tam ve devamlı olmalı...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki okullardan herkes umidi kesmiş
    Cevapla