Rahmanlar Barajı için geri sayım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Ödemiş ilçesinin hem içme suyu ihtiyacını karşılayacak hem de Küçük Menderes Ovası'nda tarım arazilerine su temin edecek Rahmanlar Barajı'nda önemli bir eşiğin daha aşıldığını belirtti.

Rahmanlar Barajı için geri sayım
Rahmanlar Barajı için geri sayım
GİRİŞ 17.09.2019 10:23 GÜNCELLEME 17.09.2019 17:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gövde dolgusu tamamlanan barajın genel anlamda fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 seviyesine ulaştı." ifadesini kullandı.

 

 

Pakdemirli, Rahmanlar Barajı'nda 3 milyon 250 bin metreküplük dolgu yapıldığını bildirdi.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövde kaplamasına 2020'de başlanacağı aktaran Pakdemirli, aynı yıl barajda su tutmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

 

 

Pakdemirli, Rahmanlar Barajı'nın hem İzmir'in Ödemiş ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağına hem de Küçük Menderes Ovası'nda tarım arazilerine su temin edeceğine dikkati çekerek, "Gövde dolgusu tamamlanan barajın genel anlamda fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 seviyesine ulaştı." bilgisini paylaştı. 

"Üreticinin kazancı artacak"

Barajın tamamlanmasıyla Ödemiş'e her yıl yaklaşık 9 milyon 360 bin metreküp içme suyu sağlanacağını vurgulayan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bu barajla ayrıca Küçük Menderes Ovası'nda 14 bin 340 dekar verimli tarım arazisine su temin edeceğiz. Tarım arazilerinin modern sulama sistemleriyle suyla buluşmasıyla Ödemişli çiftçilerin kazançlarında önemli artışlar olacak. Bölgede ürün çeşitliliğinin ve verimin artmasıyla sulama maliyetleri de düşecek. Bu sayede bölge üreticisi her yıl ortalama 13 milyon 495 bin lira daha fazla kazanç elde edecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yokmu baska isim 4 yıl önce Şikayet Et
    ismi tuhaf. Rahman olan aziz Allaha bir ve tektir.
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eminim İzmirlilerde daha önceki seçimlerde Ak Partiyi desteklemedikleri gibi gelecek seçimlerde de oy vermeyerek şükranlarını sunarlar.Ak partiye oy veren şehirlere neden daha fazla yatırım yapılmaz. Bırakın devasa bütçelerini heykele festivale yatıran sevgili belediyeleri yapsın.
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Geleceğimizi kurtarmak ve güçlü tarım için bir damla tatlı suyumuzu asla boşa harcamamılıyız,....''
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    biz bosa akan sularimizi boru hatlariyla ic anadoluya getirmeliyiz acilen sonra cok arayacagiz ama bulamacagiz kurak corak yagmurun hatirina tarim yapilamaz
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede yapılan onca hizmet, bir de kime hizmet? Adamlar yapılan bu güzel hizmetlere karşı bir de nankörlük etmeseler ne güzel olur. Oy vermeseler bile bir de ne yaptılar ki demeselerdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle