Karadeniz’de hamsi bolluğu: Kilosu 15 liraya geriledi

Karadeniz'de, dip trol ve gırgır ağları ile av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından balıkçılar, ağlarını denizlere bırakmayı sürdürüyor. Karadeniz'de bu yıl bolluk yaşanan hamsinin kilogramı 20 liradan 15 liraya geriledi.

Karadeniz’de hamsi bolluğu: Kilosu 15 liraya geriledi
Karadeniz’de hamsi bolluğu: Kilosu 15 liraya geriledi
GİRİŞ 17.09.2019 10:05 GÜNCELLEME 17.09.2019 10:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Karadeniz'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte balık avı sürüyor. Sezonun gelmesiyle, balıkçı tezgahları hamsiyle dolmaya başladı.

 

 

Batı kıyılarında sürü halinde görülen hamsiler, yönünü Karadeniz'in doğusuna çevirmeye başladı. Bu yıl bolluk yaşanan hamsinin kilogramı 20 liradan 15 liraya geriledi.

Balıkçılar memnun

 

 

Sinoplu balıkçı İbrahim Coşkunarslan, "Hamsi İnebolu tarafında avlanıyor. Yavaş yavaş hamsi Sinop’a doğru geliyor. Geçen hafta hamsinin kilosu 20 liraydı. Bolluğu artmaya başlayınca yerli hamsinin kilosu 15 liraya geriledi" dedi. Balıkçı İbrahim Coşkunarslan da “Havalar soğumaya başladı. Balık daha da artacaktır. Hamsiler yerli, canlı canlı geliyor. Tahminime göre hamsi bir hafta içinde 10 TL’ye kadar düşer" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Yücel 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu hamsinin bol ve ucuz olduğu yeri İstanbul ada gonderinde bizde siftah yapalım Balıkesir de sardalya 10 TL idi hamsiyoktu artık İstanbul a da gelsin ama 10 TL'den yukarı olması artik
    Cevapla
  • s400 4 yıl önce Şikayet Et
    millete yedirmiyorlar ihrac ediyorlar
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi balıkçıdan alamadan geldim,kilosu 30 tl,istanbul.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Afyonkarahisar da 25 tl' ye satılıyor. bizde biliyoruz bolluk olduğunu duyuyoruz ancak esnaf bize pahalıya geliyor diyorlar anlamadım bu işi.
    Cevapla