300 TL'ye yükseltildi! Binlerce kişi alacak

İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda, yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek seferde verilen 250 liralık yardım bu yıl yüzde 20 arttırılarak 300 liraya yükseltildi.Yardımdan İstanbul genelinde tespit edilen 95 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor.

300 TL'ye yükseltildi! Binlerce kişi alacak
300 TL'ye yükseltildi! Binlerce kişi alacak
GİRİŞ 16.09.2019 14:10 GÜNCELLEME 16.09.2019 14:21

Yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına yardım miktarı  arttırıldı   İBB'den yapılan açıklamaya göre, İBB Sosyal Hizmetleri Müdürlüğü ve  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamındaki burstan  yararlanmak isteyenler, Anadolu ve Avrupa yakasındaki İBB ofislerinden başvuru  yapabilecekler.
İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü (MEB) de  okullarda çalışma başlattı. Yapılan çalışmayla İstanbul genelinde yardım  alabilecek çocuklar tespit edildi.Yardımlarda, engelli öğrenciler için MEB'in kabul ettiği yaş sınırı  kabul edilecek. Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenler yardımlardan  yararlanamazken, şehit çocukları bu kapsamın dışında tutulacak ve özel okula  gitseler bile İBB yardımından faydalanabilecekler. 

 

 

Geçtiğimiz yıllarda, yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek  seferde verilen 250 liralık yardım bu yıl yüzde 20 arttırılarak 300 liraya  yükseltildi. Bir seferde karşılıksız verilecek olan 300 liralık yardımdan  İstanbul genelinde tespit edilen 95 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor.
 
 Yardım almak için başvurular 17 Eylül Salı günü başlayacak.
 
 Başvurular İBB Eğitim Yardımları Başvuruları Müdürlüğü'nün Avrupa  Yakası'nda, Edirnekapı'da ve Anadolu Yakası'ndaki Selimiye ofislerinden  yapılacak.

KAYNAK: AA