Hatsız telefona 6 ay içinde geçiş yaparız

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, en fazla 6 ay içerisinde ‘hatsız telefon sistemi’ne geçiş yapabileceklerini söyledi. Erkan “eSIM için düzenleyici kurum ile yakın çalışıyoruz. Biz yüzde 100 hazırız” dedi.

Hatsız telefona 6 ay içinde geçiş yaparız
Hatsız telefona 6 ay içinde geçiş yaparız
GİRİŞ 15.09.2019 08:53 GÜNCELLEME 15.09.2019 08:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya mobil iletişim sektörüne yön verenlerin buluştuğu Dünya Mobil Operatörler Birliği’nin (GSMA) Londra’daki merkezini ziyaret eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “eSIM teknolojisine yüzde 100 hazırız” dedi. Ziyaret sırasında gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Erkan en fazla 6 ay içerisinde ‘hatsız telefon sistemi’ne geçiş yapabileceklerini söyledi. Erkan “eSIM teknolojilerinde bu işi düzenleyici kurum ile  çok yakın çalışıyoruz. Biz eSIM teknolojisine yüzde 100 hazırız. Yerli ve milli olması konusunda bir talep ihtiyaç var. Tahmin ediyorum, 3-4 ay içerisinde en fazla 6 ay içerisinde bir gelişmeler olacak. Burada eSIM’i destekleyen servis sağlayıcı işi var, 3’üncü parti bir şirket. Onun yerli olması konusunda regülasyon çalışmalar yapıyor. Burada uygun ortam oluştuğunda biz de hemen hayata geçireceğiz” dedi.

 

 

DEĞİŞİMDE ÖNCÜYÜZ

Telekom dünyasında bir değişimi  yaşandığını, bunun öncülerinden birinin de Turkcell olduğunu  belirten Erkan, “Altyapı telekom oyuncularından artık dijital  operatörlere yöneliyoruz. Dijital operatörler dediğimiz zaman da dijital  servisler gündeme geliyor. Turkcell bu anlamda 22 dijital servisi ile  öne çıkıyor. Bu öne çıkış dijital operatörlerin ilgisini  çekiyor” diye konuştu. Erkan Turkcell’in teknolojideki öncü rolünü 5G alanında da sürdürmek için aralıksız çalıştığını kaydetti.

 

 

‘DÜNYA ORTAK YAPIYOR’

5G’ye geçiş için ortak altyapının olmazsa olmaz olduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan bu konuda şunları söyledi: “Ortak altyapıyı bugünleri düşünerek yıllar önce dile getiren ilk biz olduk. Bugün geldiğimiz nokta bizim ne kadar haklı olduğumuzu açıkça ortaya koyuyor. Dünyada birçok ülke artık altyapıları ortak hale getiriyor, üst yapıda rekabet ediyor. Önümüzde bir 5G çağı var. 5G sadece bir mobil teknoloji değil, aslında tüm sektörlerin uçtan uca dijitalleşmesi demek. Türkiye’nin 5G ile birlikte yeni bir sıçrama yapabileceğine inanıyorum. O nedenle biz ortak altyapı yapmak için artık fazla zaman kaybetmemeliyiz.”

YORUMLAR 3
  • mahirosman 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem.türksel ikiz kart kullanıyorum, bir telefonum e sim destekli, öteki tuşlu. tamamen e sim e geçilince nasıl olur?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ortak altyapı oluşturulduğunda hem fazla baz istayonu olmaz hemde fiyatlar düşer..
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlar düşmez kardeş unut onu sen.
    Cevapla