Yumurta ihracında yeni pazar heyecanı

Türkiye’nin önemli ihracat kalemlerinden yumurtada, sektörü heyecanlandıracak yeni gelişmeler yaşanıyor. Üretimin yüzde 82’sinin ihraç edildiği Irak’ın ithalat yasağı getirmesi üzerine, üreticiler yeni pazarlara yelken açmayı planlarken, Türk yumurtasını isteyen alıcı çıktı.

Yumurta ihracında yeni pazar heyecanı
Yumurta ihracında yeni pazar heyecanı
GİRİŞ 15.09.2019 08:50 GÜNCELLEME 15.09.2019 08:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak’ın kapıları kapatması üzerine bölgede hâkimiyet kurmak isteyen Birleşik Arap Emirlikleri’nden Al Ain Farms firması, Türk yumurtasını almak istiyor. 40 yıllık geçmişe sahip şirket, Türk firmalarla işbirliği yapmak istediğini bildirdi. HEDEF 31 BİN TON Önümüzdeki günlerde yumurta sektör üreticileriyle bir araya gelecek olan firma, ilk etapta 31 bin ton koli yumurta almayı hedefliyor. Sektörde, ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye hazırlanıyor. Dünya yumurta üretiminde payı sadece yüzde 4 olan ve ihracat açısından önemli olan Afrika, bu konuda öne çıkıyor.

IRAK'LA GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Türkiye’ye gelecek şirketin yanı sıra Irak’ta girişimler de hızlandırıldı. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, son olarak ithalat yasağının pazardaki yansımaları hakkında bilgi aldı. . Öte yandan Türkiye, üretimiyle dünyada 10’uncu sırada yer aldığı yumurta sektörü, bu süreçle beraber alternatif pazarlara yönelmiş olacak.

YORUMLAR 9
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz milliyetçi düşünmek lazım. İhracat demek ülkenin menfaatinedir. Bir ailenin yıllık yiyeceği yumurta en fazla 500 TL. Ama hoplayıp zıplıyoruz zam geldi diye. 5000 TL ye telefon alırken gık çıkarmıyoruz. Yazıktır biraz ülkeyi düşünün.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden yazma uydurmussun abd ab de ucuz diye Bir yumurtaya 3 lira veriyorum almanyada
    Cevapla
  • Murat Gkdğn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanlış düşünüyorsun ab ve abd et süt yumurta fiatları asgari ücret alım gücüne göre bizimkinden en az 4 kat ucuz bizde herşey çok abartılı fiatlar temel besin ucuz olmalı sizin alakasız örneğiniz gibi lüks tüketim fiatlarını yüksek olabilir
    Cevapla
  • mahmuthan 4 yıl önce Şikayet Et
    spekülatörler bir koli yumurtanin 30 tl olacagını söylüyorlar.Önlem alınmqsı gerek.yavaş yavaş fiyatlarda kıpırdanma başladı.İhraç edilecek yumurtanın kolisi acaba kaça veriliyor.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    bu günlere kadar pkk terörünü bitirmeli idik çözüm süreci gb şeylerle pkk bölgede büyüdü neyseki mhp nin desteği ve bu konudaki hassasiyeti sayesinde ve de sayın cumhurbaşkanımızında çözüm süreci gb şeylerin terörün bitmedine katkı sağlamadığını görmesi üzere pkk ya opererasyonlar hız kazandı.maalesef araplar dahil bir çok ülke bize karşı pkk yı kullanıyor buda bizi geriyor haklı olarak dış siyasetimizde sorun yaşıyoruz pkk bitmeli ve biz komşularımız ile daha ılımlı siyaset yapmalıyız ki bizi tercih etsinler
    Cevapla
  • Hayri dumanow 4 yıl önce Şikayet Et
    İhracat diye bağırıyorsunuz sonunda biz yumurtayı pahalı yiyiyoruz
    Cevapla
  • Derdim 4 yıl önce Şikayet Et
    Pahalılıkta beka meselesi Mustafa! Ekonomi bahane edilerek karıştırılan çok ülke var.
    Cevapla
  • ali06 4 yıl önce Şikayet Et
    mustafa ne alaka herkes kazansın demi olan tüketiciye olsun
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz yiyelim derken üretici eziliyor batıyor . Üreten az olursa asıl o zaman pahayı görürsün. Şimdi soğan ucuzladı üretici sıkıntıda. Yok bu fiyat az diyor musunuz. Ucuz yiyelim de kim ne olursa olsun . Ayıptır gunahtir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle