Son dakika haber: Suudi Arabistan petrol üretimini durdurdu

uudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, dün milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırı nedeniyle petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

GİRİŞ 15.09.2019 00:40 GÜNCELLEME 15.09.2019 03:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Enerji Bakanı bin Selman Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, Saudi Aramco'ya ait Bıkayk ve Hırays petrol tesislerinde üretimin geçici olarak durdurulduğunu, üretim kaybının stoklardan karşılanacağını ifade etti.  

 

 

Bin Selman, ilk belirlemelere göre, saldırı sonucu meydana gelen patlamaların 5,7 milyon varil (şirketin günlük petrol üretiminin yaklaşık yüzde 50'si) ham petrol tedariğinin durmasına yol açtığını kaydetti.

Bin Selman ayrıca, söz konusu saldırının, günlük yaklaşık 2 milyar varil fit küp ilişkili petrol gazı (APG) üretiminin de durmasına neden olduğunu ve bunun etan ve diğer doğal gaz türlerinin tedariğinin yaklaşık yüzde 50 oranında düşmesine neden olacağını aktardı.

 

 

İÇ PİYASADA YAKIT SIKINTISI YAŞANMAYACAK

Saldırı nedeniyle iç piyasada yakıt sıkıntısı yaşanmayacağını belirten bin Selman, şirketin meydana gelen hasarı tespit çalışmalarının sürdürdüğünü kaydetti.

2 BÜYÜK PETROL TESİSİNE SİHA SALDIRISI YAPILMIŞTI

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 fabrikaya dün yerel saatle sabah 04.00'te silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıkmıştı.

Ölen ya da yaralananın bulunmadığı SİHA saldırısıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmazken, Husiler yaptıkları yazılı açıklamada saldırıyı kendilerinin düzenlediklerini ima etmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • REİS SEVDALISI 4 yıl önce Şikayet Et
    iran için bahane arayan abd yapmıştır kimse başka suçlu aramasın
    Cevapla
  • Yarın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırı kimin işine yararsa saldırıyı o yaptı demektir. Tabi ki ABD yaptı.. Daha fazla silah satacak, bu kadar basit.. ABD Mekke ve Medine’yi İran’a teslim edecek demedi demeyin...
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    İranı vuracaklarmış...İran zaten bu saldırıları bilerek bilinçli yapıyor.Yani amerika iranı vurmak için kendine gerekçe oluşturup saldırı yaptırmıyor.İran destekli husiler yaptım diyor işte.Husileri yönlendiren irandır.Bunu bile bilmeyen gelmiş yorum yapmış...
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki iranin isi. Hisiler Iran demektir. Siz Irana anbargo koyun ben fazla uretirim diyen Suudiler Iranin kazabine ugradilar iste.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranı vuracaklar kaçarı yok birliklerinin toplanıp hazır olmasını bekliyorlar
    Cevapla
  • cavus 4 yıl önce Şikayet Et
    Ali Irani vursalar ücncü Dünya savasi kopacak Iran Irak Afkanistan Libyaya benzemez 3000km mevzili füzeye sahib Blislik füze Atom haydi vursunlar isiran köpek disini gösermez!!
    Cevapla
  • ersan 4 yıl önce Şikayet Et
    İranı vuracak güç yok onlarda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle