Sektörün 48 temsilcisi EMO Hannover'de

Metal işleme sektöründe dünyanın lider ticaret fuarı olan EMO Hannover’e Türkiye takım tezgahları sektöründen 48 marka katılım gösterecek.

Sektörün 48 temsilcisi EMO Hannover'de
Sektörün 48 temsilcisi EMO Hannover'de
GİRİŞ 13.09.2019 17:34 GÜNCELLEME 13.09.2019 17:34

Sektörün çatı kuruluşu TİAD’ın Başkanı Fatih Varlık, fuar kapsamında Türk üreticilerin yerli ve milli ürünlerini dünyanın farklı ülkelerinden gelen sektör temsilcilerine tanıtacağını ve yeni iş fırsatları yakalayacağını söyledi. Varlık, sektörün yılsonu ihracat hedefini ise 580 milyon dolar olarak açıkladı.

Türkiye’nin takım tezgahları sektörü, yerli ve milli makineleriyle dünyanın en önemli fuarı olan EMO Hannover’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, 16 Eylül Pazartesi günü kapılarını açacak olan EMO Hannover Fuarı’na Türkiye’den 48 marka ile birlikte katılım göstereceklerini söyledi.

Türk firmalarının ürünlerini tüm dünya ile buluşturup, distribütör ve bayi bulabilme şansı
yakalayacakları EMO Hannover Fuarı’nı önemsediklerini dile getiren Varlık, “Katılımcı olan firmalar Türkiye’de üretilen, CNC torna, CNC işleme merkezi, ovalama tezgahı, takım bileme makinesi, testere makinesi, lazer kesim makinesi, pres makinesi, kesici ve tutucu takımlar, parça bağlama sistemleri, CNC tezgahların diğer ekipman ve aksesuarları, CNC simülasyon yazılımı, robotik ve otomasyon sistemlerini
sergileme fırsatı yakalayacak. 

Dolayısıyla EMO Hannover Fuarı Türk firmalara ürettikleri ve ihraç etmekte oldukları makineleri ve yeni ürünlerini tüm dünyadan gelen alıcılar ile buluşturma imkanı sağlıyor” dedi.

“EMO, sektörün tanıtımı için dünya prömiyeri”

Sektör olarak 2018 yılında önceki yıla göre yüzde 19’luk artışla 584 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatan Varlık, 2019 yılının ilk yarısında ise 281 milyon dolarlık bir ihracata imza attıklarını söyledi. Sektörün yılın ilk yarısında en fazla ihracatı sırasıyla; Almanya, ABD, Rusya, Polonya, Kanada, Hollanda, İtalya, Macaristan, Fransa ve Hindistan’a yaptığının altını çizen Varlık, bu ülkelere yapılan satışların toplam ihracatın yüzde 46’sını oluşturduğunu aktardı.

Varlık,“Bu bakış açısıyla EMO Fuarı hem bu ülkelere yapılacak olan ihracatın artmasına destek sağlayacak hem de katılımcı firmaların kendilerine yeni pazarlar yaratması konusunda fırsatlar sunacaktır. EMO Fuarı Türkiye’de üretilen yerli ürünlerin tüm dünyaya pazarlanması konusunda önemli bir etkinlik. Fuarda yakın ve ulaşılabilir nitelikte olan ülkeler haricinde Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Meksika, Güney Afrika gibi ülkelerden hem katılımcılar ve ziyaretçiler de olacak. Bu sebeple fuara, Türk ürünlerinin pazarlanmasında dünya prömiyeri olarak bakabiliriz” dedi. 

CELIMO Uluslararası Toplantısı’na katılımı TİAD koordine ediyor

TİAD Başkanı Varlık, fuar esnasında Avrupa Takım Tezgahları ve Aksesuarları Ticari Birliği (CELIMO) tarafından “CELIMO Uluslararası Toplantısı” düzenleneceğini ve bu toplantıya Türkiye’den katılımı kendilerinin koordine ettiğini aktardı. TİAD’ın CELIMO Yönetim Kurulu’nda bulunduğunu da sözlerine ekleyen Varlık, toplantıda CELIMO üyesi olan Avrupa ülkeleri haricinde; Japonya, ABD ve Hindistan’dan da katılımcıların yer aldığını söyledi. Toplantıda sektörün geleceği konuşulacak.