'Faizlerin düşmesi piyasalara moral oluyor'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Para Politikası Kurulu'nun Ağustos ayı toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 325 baz puan indirim ile yüzde 16,50 seviyesine çekmesini değerlendirdi.

'Faizlerin düşmesi piyasalara moral oluyor'
'Faizlerin düşmesi piyasalara moral oluyor'
GİRİŞ 12.09.2019 15:56 GÜNCELLEME 12.09.2019 16:56

Başkan Aydın, ‘AB ve ABD gibi dünyanın büyük ekonomileri de aynı gerekçelerle faizleri düşürürken biz kayıtsız kalamazdık. Piyasaların genişlemesi için alınmış olan bu karar piyasalara çok büyük moral oluyor’’ dedi. Başkan Aydın ayrıca, Merkez Bankası yeni yönetimi piyasaların nabzını iyi okuyor. Tüm kötü senaryolara rağmen gerçekleri görerek, faiz konusunda doğru kararlar vermeye devam ediyor. Faizlerin düşmesi piyasalara moral oluyor. Unutmayalım ki, ekonomileri ayakta tutan ana argümanlardan biri de moraldir. Piyasalardaki canlanmayı bizler de hissetmeye başladık. İnşallah 2020 Şubat ayı sonrası bunu daha da canlı hissedeceğiz.’ Diyerek ileriye yönelik görüşlerini açıkladı.

 

 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

İhracatımız yerinde gidiyor. Büyümeye etkisini hep birlikte görüyoruz. Daha da iyiye gidecek. Çekirdek enflasyonda düşüşü gördük, bu konuda kademeli bir şekilde toparlanma yaşanıyor. Cari işlemler dengesindeki iyileşme rayında sürüyor, sürmeye de devam edecek.

 

 

Küresel iktisadi faaliyetlerin zayıflamasına rağmen Avrupa ve Amerika merkez bankaları enflasyonda aşağı yönlü risklerin belirginleşmesiyle para politikalarını genişletebilmek adına faiz indirimlerine gittiler. Bizde de aynı gerekçeler varken faizlerin aynı oranlarda tutulması doğru bir karar olmayacaktı. Merkez Bankası yeni yönetimi piyasaların nabzını iyi okuyor. Tüm kötü senaryolara rağmen gerçekleri görerek, faiz konusunda doğru kararlar vermeye devam ediyor. Faizlerin düşmesi piyasalara moral oluyor. Unutmayalım ki, ekonomileri ayakta tutan ana argümanlardan biri de moraldir. Piyasalardaki canlanmayı bizler de hissetmeye başladık. İnşallah 2020 Şubat ayı sonrası bunu daha da canlı hissedeceğiz.