Emekli promosyon zammı belli oldu! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

Maaşlarını bankalardan alanların sayısı 13 milyon civarında. Hal böyle olunca bankalar müşteri sayısını artırabilmek için emeklilere 825 liraya varan promosyon ücreti veriyor. Peki bankaların 2020 emekli maaşı promosyon zammı ne kadar?

Emekli promosyon zammı belli oldu! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?
Emekli promosyon zammı belli oldu! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?
GİRİŞ 19.09.2019 09:19 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’deki tüm emeklilerin istifade ettiği banka promosyon zamlarını sizler için derledik. Banka promosyonları şu anda kamuda ya da özel sektörde aktif olarak çalışan ve kamu ya da özel kurumlardan emeklilik hakkını elde ederek emekli aylığı alan kişilere verilen paradır. Promosyon alabilmek için maaş aldığınız bankada en az 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz gerekiyor. Bankada 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz halinde promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 yıllık süre dolmadan emekli maaşınızı başka bir bankaya taşımanız mümkün değildir. Sadece şube değişikliği yapabilirsiniz. Peki 2020 banka promosyon ücretleri ne kadar? Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

 

BANKALARIN PROMOSYON ÜCRETLERİ

QNB FİNANSBANK: Emekli maaşını taşıyıp herhangi bir bankacılık ürününü kullananlara 700 liraya varan ödeme veriyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını getirenlere 125 lira ödüyor.

 

ZİRAAT BANKASI: 450 TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor. 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

VAKIFBANK: 450 liraya varan promosyon ödemesi yapılıyor. İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık kanalından maaş tutarınıza kadar yapacağınız EFT ve Havale işlemlerinden masraf alınmıyor. 

HALKBANK: 1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

AKBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor. Emekliler, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaptan para çekebiliyor.

DENİZBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Alışveriş ve faturalarda indirim, özel faizli kredi gibi uygulamaları var.

ŞEKERBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. 2 otomatik ödeme talimatına 150 lira ek nakit veriyor.

Ücretsiz havale-EFT, hesap işletim ücreti muafiyeti, şubede işlem önceliği, eve teslim maaş imkanları sunuyor.

TEB: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli müşteri getirenler de 100 lira nakit kazanıyor.

2020'DE İKİNCİ PROMOSYON FIRSATI

Promosyon uygulaması başladığında hemen başvurup ödemesini alanların 3 yıllık taahhüt süresi 2020'de bitiyor. Daha önce promosyon alanlar, Mart 2020'den itibaren ikinci kez bu imkandan yararlanabilecek.

PROMOSYON ALMAK İÇİN NE YAPILACAK?

Emeklinin promosyonu alması için, öncelikle hesabının bulunduğu şubeye gidip sözleşme imzalaması gerekiyor.
Emekliler hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, ‘Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.’ (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrakı dışında başka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar. Bankalar protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler.

YORUMLAR 3
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu promosyonu beğenmeyen var. 450 lira artı 100 lira veriyorlar. Şartları da 3 yıl maaşını benim bankamdan çek diye. Ama bunun adı promosyon, yani hediye. Kalkıp da bankaların her ay emekli maaşının üzerine 500 lira para vermesini beklemek de saçmalık olmaz mı?
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar emekliye resmen sadaka veriyor.günlük 10 TL geliyor utanmaları yok bunların bide hava atıyolar biraz elinizi viçdanınıza koyun
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Hesap yanlış, 300 TL promasyon alan emeklinin günlüğü 27 krş. gelir
    Cevapla