ASKON’dan ana yüreğine ses ver açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için eylemde bulunan annelere destek amacıyla başta Doğu ve Güney Doğu il başkanlarının katılımlarıyla, ASKON Genel Merkezi'nde, "Anne Yüreğine Ses Ver" konulu bir basın açıklaması yaptı.

ASKON’dan ana yüreğine ses ver açıklaması
ASKON’dan ana yüreğine ses ver açıklaması
GİRİŞ 09.09.2019 13:57 GÜNCELLEME 09.09.2019 16:52

Başkan Aydın burada yapmış olduğu açıklamada, terör olaylarına karışmayan gençlere seslenerek; ‘Yeni bir eğitim ve öğretim döneminin başındayız. Özellikle terör örgütünün eline düşmüş gençlerimize sesleniyoruz. Sahipsiz ve kimsesiz değilsiniz. Başta devletimiz olmak üzere biz iş insanları olarak yanınızdayız. Kandırılmış olabilirsiniz. Pişmanlık içinde olabilirsiniz. Bugün okul sıranızda olabilirdiniz. Yol yakınken pişmanlık yasasından bir an önce faydalanın ve aramıza katılın. Okullarınıza dönün. Eğer herhangi bir terör olayına karışmamış iseniz, okuduğunuz sürece ASKON olarak eğitiminizi tamamlayabilmeniz için sizlere burs temin edeceğiz. Okulunuz bitirdi iseniz bize müracaat edin, iş konusunda size destek olacağız. Yeter ki o elleri öpülesi analarınızı daha fazla üzmeyin.’ Dedi.

 

Başkan Aydın Basın Açıklamasında şunları ifade etti:

Hainler tarafından kaçırılarak eli kanlı terör örgütüne teslim edilen gençlerimizin analarının feryatlarına kayıtsız kalmamak adına ‘Ana Yüreğine Ses Ver’ diyerek Hacire analarımızın duygularına tercüman olmak ve onların sesini daha da gür bir şekilde duyurabilmek adına bugün başta doğu ve güney doğudan il başkanlarımız olmak üzere, ASKON yönetiminde bulunan iş insanları ve Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan il başkanlarımız ile bu basın açıklamasını gerçekleştirmekteyiz.

Öncelikle şunu hemen belirtmek isteriz, Peygamber efendimiz (s.a.v), Veda hutbesinde yapmış oldukları hitapta; ‘Ey İnsanlar! Rabbiniz bir, ceddiniz birdir. Dikkat edin! Arab’ın başka ırka, başka ırkın da Arab’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.’  Buyurarak evrensel bir mesaj vermiş, insanlar arasındaki kimlik, renk, ırk gibi tüm üstünlükleri yok saymıştır.

Ve yine anayasamızda belirtildiği üzere, herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzer sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz denilerek kanun önünde eşit sayılmıştır.

 

 

Herkes aynı hak ve hukuka sahip

Bugün günümüz Türkiye’sinde herkes aynı hak ve hukuka sahipken, uzun yıllardır terör belası ile mücadele etmekte ve bu mücadele sürecinde şehitler ve gaziler vermekteyiz. Yine bu süreçte malum emperyalist güçlerin kuklası durumundaki terör örgütü PKK ve PYD tarafından gençlerimiz kandırılarak terör örgütünün kanlı eylemlerinin bir parçası haline getirilmekte sonu çıkmaz bir yolda hayatları karartılmaktadır.

Aziz milletimizin siper ettiği göğüslerinde son bulmuştur

Oysa ki, ülkemiz bu Coğrafyada dünden bugüne her zaman emin bir bölge olmuş, mazlumun imdadına koşmuştur. Hamdolsun ülkemiz Türkiye, Küresel İnsani Yardım raporunda da belirtildiği gibi dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesidir. Şartlarımız her ne olursa olsun hükümetimiz başta olmak üzere, ülkemizin sivil toplum örgütleri, yeryüzünün hangi coğrafyasında, hangi kıtasında bir mazlumun gözünde yaş aksa o acıyı silmek için gayret sarfetmektedir. İşte bizler böyle bir medeniyetin bir parçasıyız. Hal böyle iken bu Cennet vatanı öteden beri parçalamak isteyen zihniyetlerin hesabı kitabı hiçbir zaman bitmemektedir. Böl, parçala yönet zihniyeti ile hareket eden emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki emelleri hiçbir zaman son bulmamış, bu hayasızca akınları Kut’ül Amare ve Çanakkale gibi nice destanlarımızda olduğu gibi Diyarbakırlısından, Trabzonlusuna, Ağrılısından, Edirnelisine kadar aziz milletimizin siper ettiği göğüslerinde son bulmuştur.

Analarımızın ellerinden öpüyorum

Tarihimiz bize birlik ve dayanışma içinde olduğumuz zaman nice zaferleri hediye etmiştir. Anadolu toprakları yedi bölgesi, dört mevsimi, eşsiz güzelliği ve zengin medeniyeti ile adeta yeryüzündeki bir Cennet konumundadır. Bugün hamdolsun bu değerleri bilen analarımız var. Hacire Akar, Remziye Akkoyun, Ayşegül Biçer, Fevziye Çetinkaya hepsinin ellerinden öpüyorum. Bu pek kıymetli analarımız bugün bir kaosa, sonu yangınla biten büyük bir hainliğe dur diyebilmek için cesur seslerini çıkarmaktadırlar. Onlar yüreklerini dinlediler. Ana yüreği asla hata yapmaz. Biz de analarımızın yüreğinden çıkan bu sese kulak verip bugün sizlerin karşısına çıktık.

Özellikle terör örgütünün eline düşmüş gençlerimize sesleniyoruz

Bu yüreklere asla kayıtsız kalamazdık. Anadolu’nun Aslanları olarak analarımızın feryadına nasıl destek olabiliriz diye istişarelerde bulunduk. Bugün bu konuda bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Yeni bir eğitim ve öğretim döneminin başındayız. Özellikle terör örgütünün eline düşmüş gençlerimize sesleniyoruz. Sahipsiz ve kimsesiz değilsiniz. Başta devletimiz olmak üzere biz iş insanları olarak yanınızdayız. Kandırılmış olabilirsiniz. Pişmanlık içinde olabilirsiniz. Bugün okul sıranızda olabilirdiniz. Yol yakınken pişmanlık yasasından bir an önce faydalanın ve aramıza katılın. Okullarınıza dönün. Eğer herhangi bir terör olayına karışmamış iseniz, okuduğunuz sürece ASKON olarak eğitiminizi tamamlayabilmeniz için sizlere burs temin edeceğiz. Okulunuz bitirdi iseniz bize müracaat edin, iş konusunda size destek olacağız. Yeter ki o elleri öpülesi analarınızı daha fazla üzmeyin. Bu Cennet vatan her bir bireyimize kucak açtığı gibi sizlere de kucak açacaktır. Kesinlikle terörün bir parçası olarak ihanet içinde olmayın. Hayatınızı karartmayın. Yol yakınken doğru olanı seçin ve insanlığın yüzkarası olan teröre bulaşmayın.