Tonlarca domates ve karpuz çöpe

Türkiye’de “gıda pahalılığı” sıklıkla gündeme gelirken; bir taraftan özellikle yaz aylarında yaşanan ürün bolluğu, israfı ve zayiatı da beraberinde getiriyor.

Tonlarca domates ve karpuz çöpe
Tonlarca domates ve karpuz çöpe
GİRİŞ 06.09.2019 08:55 GÜNCELLEME 06.09.2019 08:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Her ne kadar dengeli arz, ürünleri soğuk depolarda koruma hatta fazla ürünü sanayi ve ihracata yönlendirme gibi çalışmalar yapılsa da, tonlarca mahsulün çöpe gitmesi önlenemiyor. Türkiye’nin üretim ambarlarından Adana’da da, ürün bolluğu sebebiyle domatesin kilosu halde 50, karpuzun ise 20 kuruşa kadar düştü. Vatandaşların talebi, arzın altında kalınca, satışlar zayıfladı ve tonlarca ürün elde kaldı.

Domates komisyoncuları, satamadığı ve çürüdüğü için çöpe gidecek tonlarca ürünün ellerinde olduğunu belirterek “Salça fabrikaları da almıyor. Belediyeye haber verdik, gelip zabıt tutacaklar ve ürünleri çöpe dökeceğiz. En iyi domates bile, kasası 10 liradan satılmıyor. Bütün zararı birlikte çekeceğiz” diye konuştu. Tarlada kalan binlerce karpuz da, çüremeye terkedildi. Bu arada pazarlarda domates 1 lira, karpuz ise tanesi 2 liradan satılıyor.

YORUMLAR 2
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    salça fabrikaları da almıyormuş ürün bolluğundan. salçanın kilosu 10 tl geçmiş. hala indirim yapmadılar.
    Cevapla
  • ne kadar 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar cok sevıyorsunuz çöpe dökmeyi madem satılıyor o man hayvanalr verın hayvancılık yapanlar yemin pahalılıgından dem vuruyor. karpuzdan iyi besin mi var arkadaş ama ' çöpe dökmek varken neden bir canlı doysun ki ' bu mantıkla bizden bir cacık olmaz
    Cevapla