İstanbul'da zam yağmuru! Bir zam daha geliyor

Göreve gelir gelmez 5 bine yakın çalışanı kapı önüne koyarak işçi kıyımına başlayan İmamoğlu yönetimi şimdi de peş peşe zamlar ile gündeme gelmeye başladı.

İstanbul'da zam yağmuru! Bir zam daha geliyor
İstanbul'da zam yağmuru! Bir zam daha geliyor
GİRİŞ 03.09.2019 14:34 GÜNCELLEME 03.09.2019 14:34
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İSPARK'taki yüzde 70 varan otopark zamlarının ardından bu sefer de belediyeye bağlı Hamidiye suya yüzde 20'den fazla zam geldi. Dokuz TL olan 19 litre damacana su 11 TL'ye, bir TL olan 0,5 litrelik küçük sular ise 1.5 TL'den satılmaya başlandı.

 

23 Haziran seçimleri sonrasında göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu meydanlarda Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte verdiği işten çıkarma olmayacak sözünü tutmayarak 5 bine yakın işçiyi kapının önüne koymasının ardından şimdi de İBB iştiraklarına ait üren ve hizmetlerde zam üstüne zam yapmaya başladı.

İSTANBULLULAR NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

İstanbul'un tüm bölgelerinde yer alan İSPARK otoparklarında yüzde 70'e varan zamlar ile İstanbullular neye uğradığını şaşırırken, çok sayıda kişi ise göreve gelmeden meydanlarda vatandaş odaklı belediyeciliği ağzından düşürmeyen Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

 

İSPARK'taki zamların gündemde sıcaklığını korurken bu sefer de bir başka İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Hamidiye su için de zam gündeme geldi.

SUYA DA ZAM GELİYOR

İstanbul genelindeki bayilere yapılan bilgilendirmeye göre önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olmak üzere Hamidiye damacana suyun fiyatının 9 TL'den 11 TL'ye çıkarılacağı öğrenilirken, çok sayıda bayinin ise 2 liralık zammı şimdiden fiyatlara yansıtmaya başladı. Hamidiye bayileri 19 litrelik damacanalardaki suyu 11 TL'ye sattıklarını açıkladı.

Küçük su 1.5 TL oldu

Damacana suda beklenen yüzde 20'den fazla zammın yanı sıra sosyal medyada bir kullanıcı ise metro ve metrobüs girişlerinde bulunan BELTUR'da 1 TL'ye satılan 500 ml hamidiye suyun yüzde 50 zam ile 1.5 TL'ye satıldığını yazdı.

Şubat ayında indirim yapmıştı

Hamidiye AŞ, geçtiğimiz Şubat ayında indirime giderek pet şişe ve bardak su gibi depozitosuz ürünlerine yüzde 10 indirim yapmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 55
  • Kudreddin Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni nesil gençlik 25 yıl öncesini bilmediği içün (işine gelse öyle bilir ki) İstanbul Büyükşehir Belediyesini kokuşmuşluktan temizleyen Erdoğan'a artık bize rahatlık batıyor.Sen gitte gerekirse lağım suyuda içeriz.Zam falan boş iş halk böyle tercih yaptı.Hemde 800.000 farkla saygı duyacağız.Hemen muhalefet etmemek gerekir.Oy verenler zaman tanıdığı içün zamanı bekleyin.Onlar kendiliğinden muhalif olacaklar zaten.Belki RTE nin değerini anlamak için bir fırsattır.Bazan kötüyü de görmek gerek iyinin kıymetini bilmemiz içün.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp zulüm demek yokluk demek ezan bayrak düşmanı demek hizmet yok demek çöp çamur çukur lağım kokusu hava kirliliği demek kıtlık demek yalan demek işkence demek
    Cevapla
  • İbnisina 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden sonra trafiğe kapalı bazı caddelerin kapanları sökülmüş her dükkanın önüne araba çekilmiş ve bu caddelerde arabalar gidip geliyor. Zabıta ve paralı esnaf kolkola herşey çooooook daha güzel olacak
    Cevapla
  • Yurttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hak ettiniz bak çok güzel olmuş .önünüzde 5 yıl var bekleyin daha çokkkkkk güzel şey yapacak
    Cevapla
  • Bircihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Van Mardin Diyarbakır belediyelerinde pkk ya akan para muslukları kesilince ortak belediyelerden bu açığı kapatmaya çalışıyorlar anlaşılan o ki zamların geliri pkk ya gidecek kayyumlar dan sonra zam yapılması çok manidar ama neyse bunu halk kendi istedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle