Rusya’nın yangın söndürme uçakları Türkiye’nin radarında

Orman yangınlarına müdahalede Türk Hava Kurumunun (THK) yetersiz kalması ve kurumda skandallarının ortaya çıkması sonrasında hükûmet harekete geçti.

Rusya’nın yangın söndürme uçakları Türkiye’nin radarında
Rusya’nın yangın söndürme uçakları Türkiye’nin radarında
GİRİŞ 02.09.2019 06:30 GÜNCELLEME 02.09.2019 08:56
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşü yaptığı açıklamada Moskova’da düzenlenen MAKS-2019 Fuarı’nda yangın söndürme uçakları ve helikopterleriyle ilgili bilgiler aldığını söyleyerek “Tarım ve Orman Bakanı’mız Bekir Bey’i buraya da bir göndereceğiz. Onlarla bir çalışma yapmak suretiyle gerekirse buradan da belki istifade yollarına gidebilir” demişti.

BAKAN RUSYA'YA GİDİYOR

Erdoğan’ın açıklamasının ardından Bakan Pakdemirli’nin önümüzdeki günlerde Rus yangın söndürme helikopteri ve uçaklarını incelemek üzere bu ülkeye gideceği öğrenildi. Bakan Pakdemirli’nin Rus yapımı KOMAV KA-32’i yangın söndürme helikopterini incelemesi bekleniyor. Ziyarette ayrıca Savunma Sanayii Başkanlığından bir heyetin de Bakan Pakdemirli’ye eşlik etmesi planlanıyor.

KOMAV KA-32 helikopteri şehir şartlarında, ulaşması zor dağlık arazilerde ve ormanlarla kaplı alanlarda etkili bir şekilde faaliyet gösteriyor. Helikopter, kara yolu olmayan ulaşılması zor noktalara iniş yapılabiliyor. KA-32 tipi helikopterler, orman yangınları ve ağır yük taşıma amacıyla kullanımlarının yanı sıra şehir yangınlarıyla mücadelede de etkin olarak kullanılıyor.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 30
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    desene bu sene milletin kurbanlık derilerinden alınan paraları meyhanelerde rakı sofralarında yiyemeyececkler .
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    thk chp bırakırsan olaçağı bu chp de bir ermeniye teslim eder gelen paraları içki masalarında yerler yaptıkları birşey yok hepisinin görevine son verin
    Cevapla
  • Bi Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Helikopter yapmıştık noldu o, herşeyi Rusya'dan mı alacaz???
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Orman yangınlarına en iyi ve hızlı müdahaleyi uçaklar yapar kanaatindeyim. Eski uçaklar modifiye edilip yangın söndürme uçağı yapılamaz mı acaba?
    Cevapla
  • Nerde 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak hızlı gider ve daha fazla yakıt tüketir. Hızlı gider derken çok hızlı gideceği için döktüğün su çok az verimli olur.
    Cevapla
  • İzmirliDr. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın parayı harcamayın, az bekleyin, dünyada olmayan bir projemiz var. Tabii randevu alabilirsek.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    ben o projeyi anladım bile.!
    Cevapla
  • volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir haber okumuştum gençler yangın bombsı yaptı diye daya geliştirme şmasındaydı, atılan bu bomba bölgedeki oksijeni yok ediyor(yada azaltıyor) ve yangının sönmeini sağlıyor diye. bahsettiğiniz o proje galiba. değilsede aslında bu tarz projelere ağırlık verilebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle