Görenler hayran kalıyor... Emekli maaşıyla yaptı

Bursa'da bir usta, emekli maaşından biriktirdiği parayla 6 ay gece gündüz çalışarak kendine son model otomobil yaptı.

GİRİŞ 31.08.2019 10:19 GÜNCELLEME 31.08.2019 15:46
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yıllarca otomobil tamirciliği yapan ve 2000 yılında emekli olan Hakan Akgün, aynı zamanda eski bir otomobil yarışçısı.

Emekli olduktan sonra kendine yarış otomobili yapmaya karar veren usta, tamamı kendi işçiliği olan ve görenlerin Ferrari'ye benzettiği otomobili 6 ay gece gündüz çalışarak yaptı.

Akgün, görenin bir daha baktığı ve tur atmak istediği otomobile 60 bin liralık malzeme kullandı. Otomobilin toplam masrafı işçilik ve diğer giderlerle birlikte 150 bin lirayı buldu. Görenlerin hayran olduğu otomobil, 180 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

Türkiye'de kendi otomobilini yapanların ruhsat alamamasından dolayı otomobili Akgün özel pistlerde kullanıyor. Evinin önündeki garajda sergilenen otomobil araç tutkunları tarafından uzun uzun inceleniyor. Hakan Akgün, 6 ayda yapıp 150 bin liraya mal olan otomobilini 300 bin liraya satışa çıkarttı. Milyonluk otomobillerle yarışacak kadar şık ve kaliteli olan otomobili görenler sahibine "Satılık mı" diye soruyor. 

Bu otomobili yapmanın çocukluk hayali olduğunu ifade eden Hakan Akgün, "Tamircilik benim baba mesleğim. Kendim sanat okulu motor bölümü mezunuyum. 2000 yılında tamirciliği bıraktım, ben aynı zamanda emekli otomobil yarışçısıyım. Elimdeki yarış arabalarını satınca elimde araç kalmadı. Sonra düşündüm, kendi aracımı kendim yapayım dedim. Bu otomobili yapmak için 6 ay gece gündüz tek başıma çalıştım.

Bu aracın tasarımı bana ait, aracı gören herkes gözlerini alamıyor. Otomobil 200 kilometre hıza ulaşıyor. Bana maliyeti işçilikle beraber 150 bin liraya buldu. Aracıma 300 bin lira fiyat biçtim, meraklısına satacağım. Yurt dışında insanlar kendi garajlarında kendi otomobillerini yapıp, kuruldan geçtikten sonra ruhsat alabiliyorlar, ama Türkiye'de bu maalesef yok. Onun için bu aracı özel pistlerde kullanabiliyorum" dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 54
  • Yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Boyle insanlara cok ihtiyacimiz var.Hayalleri bu arabanin tamponunu yapmaya yetmeyenlerin ,oturdugu yerden laf etmeye haklari yok.Helal olsun.Gercekten gucum olsa degil o arabaya,doktugun her damla ter icin o parayi verirdim.
    Cevapla
  • uaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dayı kartondan mı yaptın bunu, köyde tarlaya eve gitmeye alınır, trafiğe çıkılmaz, güvenli değil
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli parasına yazık etmiş
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklar'daki plakasız muayenesiz sigortasız kasksız dolaşan motosiklet ve üç tekerli kamboçya'nın geri kalmış şehirleri gibi ucube aletler yetmiyor bir de hurdalıktan toplama parçalarla yerli araba yaptım deyip hiçbir denetlemesi olmadan şehir trafiğinde insanların içine çıkan böyleleri eksikti. Valilik ve emniyet teşkilatını göreve davet ediyorum. Bu araç insanların arasında nasıl dolaşıyor .
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    şansına ve parasına yazik etmis.. bir kac otomobili birleştirip ortaya bir ucube çıkartmış..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle