Brexit kararı şimdiden İngiltere'yi vurdu

Britanya'da bulunan yaklaşık 100 şirketin Brexit endişeleriyle Hollanda'ya ya da Avrupa Birliği'ne bağlı bir ülkeye taşındığı ortaya çıktı. 325 şirket ise Avrupa pazarına erişim endişesiyle ülkeden ayrılmayı düşünüyor.

Brexit kararı şimdiden İngiltere'yi vurdu
Brexit kararı şimdiden İngiltere'yi vurdu
GİRİŞ 26.08.2019 20:13 GÜNCELLEME 26.08.2019 20:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiltere'de Brexit endişesi nedeniyle yaklaşık 100 şirketin Hollanda ya da Avrupa Bilriği'ne bağlı bir ülkeye taşındığı ortaya çıktı.

İngiltere'de alınan Brexit kararı sonrası yaşanan deprem devam ediyor. Önce bakanların daha sonra başbakanın istifa ettiği Brexit kararı şimdi de ülkedeki şirketleri yerinden ediyor.

325 ŞİRKET AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR

Britanya'da bulunan yaklaşık 100 şirket ülkeden ayrıldı. Reuters'ın yaptığı son araştırmaya göre Britanya'nın AB'den ayrılma karından endişe duyan şirketler ülkeyi terk etti.

Bu şirketlerin yanı sıra 325 şirket ise Avrupa pazarlarına erişimlerinin kısıtlanacağı düşüncesiyle ülkeden ayrılmayı düşünüyor. 

HOLLANDA YA DA POTANSİYEL ÜLKELERE GİDECEKLER

Hollanda Yabancı Yatırım Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık'taki devam eden belirsizlik ve gitgide artan anlaşmasız Brexit ihtimali, şirketlerde huzursuzluk yaratıyor. Bu nedenle gittikçe daha çok şirket Hollanda'ya ya da potansiyel ülkelere taşınıyor." denildi.

ALMANYA, FRANSA VE BELÇİKA HAZIRDA BEKLİYOR

Taşınan şirketlerin genel olarak finans, teknoloji, bilim, medya ve reklamcılık alanlarında olduğu belirtilirken; Hollanda'nın yanı sıra Almanya, Fransa ve Belçika Britanya'dan çıkan şirketleri dört gözle bekliyor.

YORUMLAR 10
  • Bay Y 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere, Britanya, Birleşik krallık mış. Birleşerek yok olun inşallah.Kan içici Birleşik Vampirler.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    iğnşaallah zalim katil eşkiya ingiliz yıkılır.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği hasta adam oldu. Ne yapsalar boş çünkü çöküş başladı. Zulümleri sonlarını getiriyor. Gizli sinsi organizeli zulüm örgütü Avrupa birliği timsahın alt çenesi kangren oldu. Mazlumların ve Müslümanların ahı yerde kalmaz. Esas Abd batınca görürüz AB yi!
    Cevapla
  • Selahaddin 4 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir devran döner. Sonuçta ne oldum değil ne olacağım demeli.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısa vade de ingilizler için zor olsada uzun vadede çökmekteki bi sistemden erken ayrıldığı için kârlı olacaklar. İngilizler yeniden dünyada bağımsız söz sahibi olmak istiyor. Avrupadan geriye bir ayakta kalan bir ingiltere belki birde almanlar olacaktır. Gerisi çökecek.
    Cevapla
  • Alemdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ingilizlere bi seycik olmaz dunyayi somuruyorlar kucucuk ada ulkesi gel gor dunyanin yarisi bunlarin aksini kimse idda edemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle