Gerginlik tırmanıyor tüm dünya tedirgin! Trump'tan yeni hamle!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in Amerikan ürünlerine getirdiği ek gümrük vergilerine misilleme olarak, bu ülkeye yönelik gümrük vergilerini yüzde 5 artırdıklarını duyurdu.

Gerginlik tırmanıyor tüm dünya tedirgin! Trump'tan yeni hamle!
Gerginlik tırmanıyor tüm dünya tedirgin! Trump'tan yeni hamle!
GİRİŞ 25.08.2019 10:51 GÜNCELLEME 25.08.2019 10:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin her yıl, Çin üzerinden yüz milyarlarca dolar kaybettiğini ve bunun bir sonu olmadığını, önceki ABD yönetimlerinin buna izin verdiğini öne sürdü.

 

 

Kendisinin böyle bir ticari ilişkiye izin vermeyeceğini vurgulayan Trump, “Adil ticareti sağlamak için bu çok adaletsiz ticari ilişkiyi dengelemeliyiz. Çin, 75 milyar dolarlık Amerikan ürünlerine yeni gümrük vergileri getirmemeliydi” ifadesini kullandı.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

 

 

Çin’in bu kararı siyasi nedenlerle aldığını belirten Trump, “1 Ekim’den başlamak üzere Çin’den gelen ve şu anda yüzde 25 gümrük vergisi uygulanan 250 milyar dolarlık ürüne yüzde 30 oranında vergi uygulamaya başlayacağız. Ayrıca halihazırda yüzde 10 vergi uygulanan 300 milyar dolar değerindeki Çin ürünü de 1 Eylül itibariyle yüzde 15 oranında vergilendirilmeye  başlanacak. Bu konuya ilginiz için teşekkür ederim” dedi.

Trump, ‘ticaret savaşları’ tartışması devam ederken, ay başında 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıklamıştı.

Çin de ABD’nin bu kararına misilleme yapacağını duyurmuştu. Bunun ardından cuma günü Çin Maliye Bakanlığı, 75 milyar dolar değerindeki ABD ürününe, gümrük vergisini yüzde 5 ya da yüzde 10 oranında artıracaklarını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da dün yaptığı açıklamada, Çin’e misilleme yapacaklarını vurgulayarak, “Yıllar yılı devasa miktardaki para Çin tarafından ABD’den kazanıldı ve çalındı, bu durmalı. Bu nedenle (Çin’deki) büyük Amerikan firmalarımıza, şirketlerini evlerine (ABD’ye) getirmeleri ve ürünlerini artık ABD’de üretmeleri de dahil olmak üzere bir an önce Çin’e bir alternatif aramaya başlamalarını söyledik” açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 19
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    sarışın ötüyor. biri yine düğmesine basmış.
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    Seneye Çin resmi olarak dünyanın en büyük ekonomisi olacak...ABD bunu sindiremiyor ve kendi çöküşünü gördü..!!!
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin başındaki kişi liderlik vasfını yitirmiş, dünya kültüründen ve medeniyetinden kendini soyutlamış tamamen ego, savaş ve kaus ve ekonomik kriz ortamları yaratarak dünyanın değerlerini yok etmeyi amaçlamış zavallı bir zaddır. diyen kaç kişiyiz.
    Cevapla
  • kalfatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    demedi demeyin.. kavgayı dışardan seyrederim.. ayırmam..
    Cevapla
  • Alptekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çindeki amerikan firmalari ürünlerini türkiyede üretebilir bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle