Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği

Türk savunma sanayisinde Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın geliştirilmesiyle güçlenen yerli hafif silah üretimi, farklı ihtiyaçlara cevap verecek yeni ürünlerin üretilmesine kapı araladı. MPT-76 tecrübesinden ortaya çıkan Keskin Nişancı Tüfeği KNT-76 güvenlik güçlerinin envanterine kazandırılıyor.

Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği
Mehmetçik'e bin 200 milli keskin nişancı tüfeği
GİRİŞ 23.08.2019 12:52 GÜNCELLEME 23.08.2019 12:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda savunma ve havacılığa yönelik ürün geliştirme ve üretim çalışmaları yürütülüyor. Hafif silahlar grubunda son dönemde geliştirilen tabanca ve tüfeklerin seri üretimi başarılı şekilde sürdürülüyor.

 

 

Bu kapsamda, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), MPT-76'nın ardından oluşan deneyimle KNT-76'yı geliştirdi. Manga seviyesi keskin nişancı tüfeği olarak geliştirilen KNT-76'da, MPT-76 ile birçok benzer parça kullanıldı.

Zorlu performans ve saha testlerinden başarıyla geçen KNT-76'nın güvenlik güçlerine kazandırılması için SSB ile seri üretim sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında teslimatı gerçekleştirilen KNT-76 sayısı bin 200'ü geçti.

 

 

7,62x5milimetre NATO mühimmatlarını ateşleyen silahta yarı otomatik gaz piston hareketli döner başlı kilitlemeli mekanizma tercih edildi. 20 mermilik şarjörden besleme sağlayan tüfek, mermileri yüksek hassasiyetle hedefe taşıyor.

Kullanıcıya göre ayarlanabilir teleskobik dipçik tam açık halde iken 1100 milimetre uzunluğa erişen silahta 508 milimetre uzunluğunda namlu tercih edildi.

Ayarlanabilen tetik hassasiyetli KNT-76'nın etkili menzili 800 metreyi buluyor. Silahın ağırlığı ise 4,7 kilograma karşılık geliyor.

Eşdeğerlerine göre çok daha hafif ve etkili bir silah olan KNT-76, üzerine takılabilen optik sistemlerle görev yapabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Amerika'ya ve sdg ye inanmıyorum 45 yıldır Amerika Türkiye'yi hep aldattı kandırdı bunlar bize ders olmalı Biz ise kendimizi güçlendirmeliyiz nasılmı Hürkuş C olsun Hisar O füzelerimiz mi olsun laser topları elektro manyetik toplarımız Altay tankı mız olsun acil seri üretime geçilmesi gerekiyor bir saniye kaybedecek zamanımız yok Ve acilen aslında bize karşı kurulmuş İsrail'e ait kürecik radar istasyonun kapatılması İzmir Amerikan uzay izleme dinleme üssü açılmasına engel olunması ve Ankara'da ki NSA CIA FBI Merkezleri nın kapatılması acilen gerekmektedir. Ülkemizin geleceği için
    Cevapla
  • Demokan 4 yıl önce Şikayet Et
    Silah tamam şimdi sıra lapua kalitesinde fişek üretmekte. Bu olay da silah kadar önemli
    Cevapla
  • İzmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah çok güzel haberler emeği geçen herkese teşekkür ederim büyük Türkiye için yola devam Reis
    Cevapla
  • 800 4 yıl önce Şikayet Et
    800 m çok ama çok az bir menzil
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    JNG-90 ve KNT-308
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi bir başlangıç 800 m yapan daha iyisini de yapabilir
    Cevapla
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç eline fırça sopası aldın mı. Sana cevap veriyorum aslında hata bende ama karalama politikasına karşıyım o yüzden. Sen kaç kilometre yürüyerek elinde 5,6 kilo silah taşıyarak arazide operasyona çıktın ve sırtında yaklaşık 25 kilo çanta ile. Hafif olması için namlusu kısa olur ve atış mesafesi kısa olur. Hem birde 800 metrenin ne olduğunu al eline bir dürbün bak. Daha ileri mesafelere ayrı üyüklükte silah kullanılır. Onların ağırlığı 12, 13 kiloyu bulur. Ne diyon Allah aşkına git. Mantar tabancası mı bu. Geç bakalım 800 metreye de sana atış yapalım.
    Cevapla
  • Ali Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem Ne Güzel Silah Yapmış, MKEK,i Tebrik Ederim... Dünyanın Dört Bir Tarafında Müslüman Kardeşlerimi Öldüren Kafirler, Bu Güzelim Silahla Nokta Atışı Yapılarak Ne Güzelde Helak Edilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle