Dış gelişmeler piyasaları gerdi!

Arjantin ve ticaret savaşları iç piyasalarda olumsuzluğa neden olurken uzmanlar, "Trump sıkça gördüğümüz tavır değişikliğine gider ve baltaları gömerse dış piyasalar biraz rahatlar. " değerlendirmesinde bulundu.

Dış gelişmeler piyasaları gerdi!
Dış gelişmeler piyasaları gerdi!
GİRİŞ 18.08.2019 16:41 GÜNCELLEME 18.08.2019 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Deutsche Bank geçtiğimiz günlerde Arjantin'in durumunun kendine has olduğunu ve diğer gelişen piyasalara yayılmaması gerektiğini  vurgulayarak, "Türk Lirası daha ziyade iç gelişmeler, akışlar, değerlemeler ve destekleyici kalmaya devam eden mevsimsel faktörlerden yön bulmalı. Bu nedenle Türk lokal varlıklarına yönelik yapıcı eğilimimiz sürüyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hürriyet yazarı Zeynel Balcı ise bu gelişmeyi, "Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle iç piyasalarda yaşanan iyimserlik, Arjantin ve ticaret savaşlarının gölgesinde kaldı. ABD Başkanı Trump sıkça gördüğümüz tavır değişikliğine gider ve baltaları gömerse dış piyasalar biraz rahatlar. Aksi takdirde dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak iç piyasalarda temkinli görünüm sürebilir." sözleri ile değerlendirdi.

PİYASALARIN TEK DERDİ ARJANTİN DEĞİL

Balcı şunları yazdı;

Geçen hafta ABD doları dış piyasalarda değer kazanırken (dolar endeksi 98’ün üzerine çıktı) iç piyasalarda dolar/TL kurunda hafif gerileme yaşandı. Eğer Arjantin piyasalarında durum daha vahim bir hal alırsa o zaman tekrar değerlendirmek gerekecek. Ancak piyasaların tek derdi Arjantin değil tabii ki. Bir de Trump gibi bir bilinmezi ve öngörülmesi zor bir derdi var. Çin’e ek gümrük vergileri uygulayarak ticaret savaşını ve de küresel ekonomideki durgunluk beklentilerini tetikledi.

TRUMP TAVIR DEĞİŞTİRMEZSE...

Küresel ekonomi sıkıntılı bir sürece itilse de Trump, “ABD’ye para akıyor” diyerek halinden ve uyguladığı politikalardan memnun görünüyor. Ancak Çin de son gelişmelere misilleme imasıyla tepki vermeye başladı. Trump sıkça gördüğümüz tavır değişikliğine gider baltaları gömerse dış piyasalar biraz rahatlar. Aksi takdirde dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak iç piyasalarda temkinli görünüm sürebilir.

 

 

YORUMLAR 2
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikan borsası düşüşte paraları değer kaybediyor deniliyor bizim ülkede dolar düşmüyor çok garip ve ilginç.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şu Amerika birleşik devletleri batsa bi kurtulsak.
    Cevapla