Elde kalan kurbanlıklar için önemli açıklama!

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğünce Kurban Bayramı dolayısıyla pazarlara getirilen ancak yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkların, Kurum tarafından satın alınacağı bildirildi.

Elde kalan kurbanlıklar için önemli açıklama!
Elde kalan kurbanlıklar için önemli açıklama!
GİRİŞ 13.08.2019 10:31 GÜNCELLEME 13.08.2019 10:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre canlı ağırlık ortalaması 400 kilogram ve üzeri, besi kondisyonu yüksek erkek sığırların canlı tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşülecek. Elde edilen ağırlık 17 lira ile çarpılarak fiyatlandırılacak.

 

 

Canlı ağırlık ortalaması 320-399 kilogram arası erkek sığırlar için ise aynı yöntemle elde edilen ağırlık 16 lira ile çarpılacak.

Ayrıca 2'nci ve 3'üncü kalite dişi kesimlik sığırların satın alma işlemleri ise canlı değil Kurumun mevcut cari alım kriterleri ve fiyatları dikkate alınarak gerçekleştirilecek. 

 

 

Küçükbaş hayvanlarda ise tokluk firesi düşülmeyecek. Tokluların canlı kilogramları 14 lira, koyunların canlı kilogramları 12,5 lira, keçilerin canlı kilogramları 10 lira üzerinden satın alınacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş okadar hayvan getiriyorsunuz millete kurbanda en uç fiyattan sarıp et ve balık kuruntuma en dipten satınca zaten ortalamanız çıkıyor onun yerine millete satsaydınız olmaz mı kurban kesen sırf bu yüzden yurtdışına gönderip burada kazık yiyeceğime hem omlara gönderiyorum hem görevimi yapıyorum diyenlerde olmasaydı daha iyi değilmiydi yazık valla hepimiz biribirmize itelemeye çalıştıkça bizden olmayacak
    Cevapla
  • Menderes 4 yıl önce Şikayet Et
    Besiciler, Hayvanları kurban için satarken hayvan başına 5-6 bin lira ekleyip satıyorlar.Fiyatları bu kadar yüksek tutmasalar belki satışları artardı.Kesime 8-9 bin liraya verdiklerini, kurbanda 14-15 bin liraya satmaya çalıştılar.Kesime yetiştirende kazanmıyormu kazanıyor elbet.Türkiyem fırsatçılık yeri olmuş.Bu sene çok fazla kalmış elde.
    Cevapla
  • Türk eri 4 yıl önce Şikayet Et
    400 kiloluk hayvan kurban olmazmı neye göre olmazmış her hayvan büyüyüp 1 ton olacak diye kanunmu var
    Cevapla
  • Bedava 4 yıl önce Şikayet Et
    Babamlar 400 kiloluk hayvani 16.500 e aldilar. Sizin hesabınızla bu hayvan 6.800 tl ediyor. Yazik gunah. Besicilik zor sey. Emeklerinin karsiligi bu degil. Gerci babamlar da cok pahali aldi ama orta yolu tutmali kurum. Ne alici ölsün ne verici.
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz 610 kiloluk danayi 14 bin tl ye aldik kesim parasi da icinde olmak uzere.400 kilo hayvan nasil 16 bin ediyor.
    Cevapla
  • Anatolia 4 yıl önce Şikayet Et
    Baybars naptın ya sen:) 400 kiloluk dana kurban olmaz mı hiç:)
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    o 400 kg et hesabıdır. Canlı ağırlığı 400 kg olan tosun kurbanlık olmaz zaten danadır o daha..
    Cevapla
  • Hakkı hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel haber. Fiyatlar düşer inşallah. Millet et yesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle