Hükümetin yeni zam teklifi belli oluyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplu sözleşme görüşmesi için Türk-İş Başkanı ile bir araya geldi

Hükümetin yeni zam teklifi belli oluyor
Hükümetin yeni zam teklifi belli oluyor
GİRİŞ 12.08.2019 16:27 GÜNCELLEME 12.08.2019 16:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplu sözleşme görüşmesi için Türk-İş Başkanı ile bir araya geldi.  Yeni zam teklifi Türk-İş'e iletiliyor.

 

2019-2020 toplu sözleşme görüşmeleri 19 Haziran'da başlamıştı. Türk-İş, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etti.

2 PUAN ARTIŞ

Hükümet, 9 Temmuz'daki ikinci görüşmede, 3 bin 500 liradan az alan kamu işçisinin ücretinde 60 lira artış, tüm işçilere 2019'un ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 4 zam teklif etti. Türk-İş'in teklifi kabul etmemesi üzerine, hükümet zam teklifini yüzde 6+4'e yükseltti. Hükümet 9 Ağustos'ta ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif etti.

TÜRK-İŞ 9 AĞUSTOS'TA EYLEM KARARI ALDIĞINI DUYURDU

Uzlaşma sağlanamaması üzerine  Türk-İş koordinasyon kurulu  9 Ağustos cuma günü eylem kararı aldığını duyurmuştu. Eylem planı üç aşamadan oluşuyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bayramdan sonraki Perşembe günü sabah tüm işçilerin katılımıyla işyerlerinde basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Ertesi gün işçiler öğle yemeği yemeyecek. Pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark’ta buluşacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Başlık 4 yıl önce Şikayet Et
    Başlıkta memur diyorsunuz, içerik işçilerle ilgili, bu nasıl haber böyle
    Cevapla
  • kaptan44 yorum 1 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bir memurum eylem kararı alınacakmış devletin yerinde olsamm lokavt kararı alırım...aslında devlet yeni bir personel ve ücret tasarısı çıkarmalı ne ya bodro ya bakıyorsun işin içinden çıkılmaz bilmem ne vergisi bilmem ne gideri bilmem ne geliri bir sürü gelir gider vatandaşın anlayacağı dilden bir bordro birde adam maaş alıyor bilmem ne tazminatı bilmem ne cartı curtu aslında o kadar b.ktan bir o kadar adaletsiz ücret olayı varki bunu ikinci yorumumda söyleyeyim
    Cevapla
  • memur 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bir memur olarak özel sektör çalışanlarına çok büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
    Cevapla
  • Bldye taşeron 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu memurlara dünyayı versen yine de boş
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP HDP Belediyeleri işçi çıkarıyor sendikalar neden sus pus bu işçilerin kesinti paralarını alırken iyiydi.
    Cevapla
  • Taraf 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve hdp ye oy verirken bahar gelecek diyordunuz ne oldu şimdiden mızmızlandınız eden bulur herşey size müstehak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle