Bakanlık açıkladı! Noterlerde yeni dönem başlıyor

Adalet Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla Türkiye'deki tüm noterler dijital olarak birbirine bağlanacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Herhangi bir noterde yapılan düzenleme aynı anda başka yerdeki noterden alınabilecek. Belgelerin postada kaybolması, işlemin yapıldığı şehre yeniden gitme gibi sıkıntılar ortadan kalkacak" denildi.

Bakanlık açıkladı! Noterlerde yeni dönem başlıyor
Bakanlık açıkladı! Noterlerde yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 10.08.2019 17:27 GÜNCELLEME 10.08.2019 17:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, noterlere ilişkin yeni uygulamaya yönelik bilgi verildi.

 

 

Türkiye'deki tüm noterlerin dijital olarak birbirine bağlanacağı belirtilen açıklamada, "Herhangi bir noterde yapılan düzenleme aynı anda başka yerdeki noterden alınabilecek." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yeni uygulama sayesinde, belgelerin postada kaybolması, işlemin yapıldığı şehre yeniden gitme gibi sıkıntıların ortadan kalkacağı, böylece zamandan tasarruf edileceği kaydedildi. 

 

 

YORUMLAR 20
  • Basri 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdisinda noterler insanlarin hayatina bizdeki kadar girmis degil. Noter sadece nadiren mesela apostil oncesi belge tasdiki, vekalet gibi islerde kullaniliyor. Vekalet derken oyle basit vekalet isleride degil! Bizde cok acayip, araba, ev mal mulk devri, akliniza gelebilecek ivir zivir herseye notere git deniyor! Ya Kira kontrati bile notere akil alacak bir durum degil! Digerleride ulke yonetiyor abicim ama boyle luzumsuz burokrasi ile milletin omzuna ilave kulfet yuklemiyorlar.
    Cevapla
  • Şefik 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam benlik birde banka gibi çalışa parayı noter üzerinden aktarabilsek havuz yapacak kişi parayı noter gecici hesaba atacak örnegin araba ev parası adı altında sonra kişi satısı verdikten sonra parayı noter adama ya nakit yada iştedigi hesabına atsa ne güzel olucak oda
    Cevapla
  • #sonnefesekadar61 4 yıl önce Şikayet Et
    geç olsada oldu çok şükür
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah kargocular çok üzülecek. 25. 30 TL. Ye zarf tasiyamayacaklar. Harika bir uygulama tebrik ediyorum. Yolumuz açık olsun
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. İşte hizmet bu. Vekâlet verdim. Bir de postane arıyon göndereyim diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle