TSK'ya 22 yeni modüler üs bölgesi için sözleşme imzalandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında 22 modüler üs bölgesi yapımı için yeni sözleşme imzalandı.

TSK'ya 22 yeni modüler üs bölgesi için sözleşme imzalandı
TSK'ya 22 yeni modüler üs bölgesi için sözleşme imzalandı
GİRİŞ 08.08.2019 14:59 GÜNCELLEME 08.08.2019 15:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için, yerli ve milli imkanlarla geliştirilmekte olan modüler yapıdaki üs bölgeleri, terörle mücadele ve vatan savunmasında kullandığı üst düzey keşif, gözetleme ve silah sistemleriyle Türk ordusuna hizmet ediyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kullanımına sunulan üs bölgeleri, havan atışlarına karşı güçlendirilmiş yapıda taşınabilir yaşam üniteleri, balistik koruma sistemleri, alarm, emniyet ve ikaz sistemlerinden oluşuyor.

SSB'nin yürüttüğü proje kapsamında 3 üs bölgesi daha öngörülen süre içinde tamamlanarak TSK'ye teslim edildi. Böylece, toplam teslim edilen üs bölgesi sayısı 36 olurken, ASELSAN yükleniciliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında 15 üs bölgesinin de inşası sürdürülüyor.

 

 

Gelecek dönemde kurulumu gerçekleştirilecek ilave 22 üs bölgesine ilişkin ek sözleşme de SSB ile ASELSAN arasında imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, söz konusu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca üs bölgelerine saldırı yapılıp 10-20 asker bir baskında ölüyordu nerede o dönem nerede ak parti ALLAH senden razı olsun reis
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah , Allah devamını getirsin inşallah.
    Cevapla
  • Yörük GURD 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ! Baraka karakollardan , modüler üstteknolojiye geçiş.Büyüksün Reis. Maalesef hain ve nankör çok ülkemizde.Yıkılma sakın.Allah (c.c) yar ve yardımcımız olsun.(Amin)
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu üs bölgeleri daha komplike ve insansız olmalı herşey uydudan kontrol edilmeli her üs bölgesinde en az on adet döner kanatlı duron olmalı keşif devriye işlerini duronlar yapmalı.
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş çok uzay filmi seyretmiş.
    Cevapla
  • Eyvallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Emrin olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle