Bekçilik fiziki yetenek ve mülakat sınavı ne zaman düzenlenecek?

Bekçilik yazılı sınavı sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Sınava başarılı olan bekçi adayları için süreç devam ediyor. Buna göre 2019 yılı itibariyle bekçi olmak isteyen adaylar fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavına çağrılacak. Peki fiziki yeterlik sınavı ne zaman yapılacak, parkur neler içeriyor? İşte tüm detaylar...

Bekçilik fiziki yetenek ve mülakat sınavı ne zaman düzenlenecek?
Bekçilik fiziki yetenek ve mülakat sınavı ne zaman düzenlenecek?
GİRİŞ 20.08.2019 11:06 GÜNCELLEME 20.08.2019 11:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi Başkanlığı kapsamında bekçilik alımına dair düzenlenen bekçilik sınav sonuçları 7 Ağustos'ta adayların erişimine açıldı. Sınavda başarılı olan adaylar bir sonraki aşama olarak fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat sürecine dahil olacaklar. Peki 8 bin bekçinin istihdam edeceği bekçilik sınavında fiziki parkur ve sözlü mülakatlar nasıl yapılacak? Adayların heyecanla beklediği fiziki yetenek ve mülakat sınavı için tarih belli oldu mu?

 

 

BEKÇİLİK FİZİKİ YETENEK VE MÜLAKAT SINAVI NE ZAMAN?

Bekçilik fiziki yetenek ve mülakat sınav tarihlerine ilişkin net bir açıklama yok. Bir önceki süreçte sonuçların açıklandığı gün yetenek ve mülakat sınavlarının yeri ve saati açıklanmıştı. Bu dönemde ise tarihlerin en geç bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

 

 

FİZİKİ YETERLİLİK SINAV TALİMATI PARKURU

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı parkuruna dair henüz bir bilgi yayımlamazken, geçtiğimiz sınav dönemine ait parkur bilgileri şu şekildeydi:

Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-)Lastik içerisinden geçme,

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-)2 metrelik zeminde bir kez takla,

6-)Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu, 

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.

Bu aşamaları;

40 saniyede tamamlayanlar 100 puan,

41 saniyede tamamlayanlar 95,

42 saniyede tamamlayanlar 90,

43 saniyede tamamlayanlar 85,

44 saniyede tamamlayanlar 80,

45 saniyede tamamlayanlar 75,

46 saniyede tamamlayanlar 70,

47-48 saniyede tamamlayanlar 65,

49-50 saniyede tamamlayanlar 60 puan aldı.

FİZİKİ MÜLAKAT NASIL YAPILACAK?

Sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar, bu kez fiziki yeterlilik sürecine dahil olacak. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek şu şekilde yapacak;

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılacak.

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak.

Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılacak.

FİZİKSEL YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

YORUMLAR 2
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sınavlar ve mülakatlar polis adayları içinde yapılıyor mu!..
    Cevapla
  • ögg 4 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla