Telefon siparişinden salatalık çıkıyor!

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal "Normal piyasa fiyatı bin 500 lira olan bir telefonu 99 liraya sattıklarını taahhüt ediyorlar. Tüketicimiz siparişini veriyor. Gelen kargodan telefon yerine salatalık çıkıyor. 'Telefon sipariş ettim, salatalık çıktı' diyerek şikayette bulunan vatandaşlarımızın sayısı artıyor" dedi.

Telefon siparişinden salatalık çıkıyor!
Telefon siparişinden salatalık çıkıyor!
GİRİŞ 07.08.2019 16:43 GÜNCELLEME 07.08.2019 16:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, AA muhabirine, internetten alışveriş döneminin son 2 yılda arttığını belirterek, yapılan alışverişlerde özellikle sitenin güvenilirliğinin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. 

Bayram öncesi birçok vatandaşın giyim, ayakkabı gibi özellikle tekstil ürünlerini internetten sipariş ettiğini dile getiren Bakal, "Vatandaş XL bir ürün sipariş ederken, dolandırıcı elinde ne varsa onu gönderiyor. Ayakkabı numarası 43 olan müşteriye 36 numara ayakkabı gönderiliyor. Bu durum kötünün iyisi. Normal piyasa fiyatı bin 500 lira olan bir telefonu 99 liraya sattıklarını taahhüt ediyorlar. Tüketicimiz siparişini veriyor. Gelen kargodan telefon yerine salatalık çıkıyor. 'Telefon sipariş ettim, salatalık çıktı' diyerek şikayette bulunan vatandaşlarımızın sayısı artıyor." ifadelerini kullandı. 

"KREDİ KARTI BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Bakal, yaşanan dolandırıcılıklarda tüketicinin de hatasının olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Bir ürünün genel piyasada belirlenen fiyatı var. Eğer kamyon lastiği 2 bin 400 liraysa bu nettir. Vatandaş 'yabancı bir sitede kamyon lastiği fiyatı 100 dolar' diyor. İşte 100 dolar veriyoruz ama kamyon lastiği gelmiyor. Biraz da dolandırılmak isteyen biziz. Tasarruflu hareket etmek doğru ama bile bile de bu tarz alışverişler yapmamalıyız. Özellikle kredi kartı bilgilerimizi paylaşırken çok dikkatli olmak zorundayız. Ayrıca anlaşmalı olarak çalışan kargo firmalarına da büyük görev düşüyor. Müşterisinin kim olduğunu bilmeli. İnternet dolandırıcılıklarından korunabilmenin yolu bilinçli tüketici olmaktan geçiyor." 

"SALATALIĞA RAKAM YAZMIŞLAR"

Birçok işletmenin internet üzerinden alışveriş imkanı tanıdığını ve güvenilir yüzlerce internet sitesi olduğunu aktaran Bakal, "Telefon siparişi verilmiş. Ürün sattığını iddia eden sözde firma, hem tüketiciye salatalık yollamış hem de salatalığa rakam yazmışlar. Böyle bir durumda tüketicinin psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Nasrettin Hocanın 'hırsızın hiç mi suçu yok' sözü doğru fakat tüketicinin de ederinin çok altında satıldığı iddia edilen ürünlerden uzak durması gerekiyor. Bedava peynir fare kapanında bulunur." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Salatalik cikiyorsa iyiya yaninada bi yogurt offf ne gider
    Cevapla
  • berk 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir aptal kitle var gördükleri duydukları halde hala bu sahtekarlara inanan
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırs insana akıl terazisini unutturur. Akılsızlara boğaz köprüsünüde satarsınız.
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    iyiki cacık cıkmamış
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İnternetten her isteyen satış yapamasın. Lisans alsın ve teminat versin. Devletimiz de önlem almalı.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    tam tersi internetten her isteyen bir urun satin alamasın. 1500 tl lik telefonu 99 tl ye alabileceğini zannedenlere mustehak zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle