2019 PMYO polislik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve genel şartları

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) başvuru tarihi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilan edildi. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına alınacak 2 bin 500 öğrenci için başvurular bugün başlıyor. Peki 2019 PMYO başvuruları nasıl yapılır? İşte başvurularla ilgili tüm detaylar...

2019 PMYO polislik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve genel şartları
2019 PMYO polislik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve genel şartları
GİRİŞ 07.08.2019 13:03 GÜNCELLEME 07.08.2019 13:04

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Polis Meslek Yüksekokullarına alacağı 2 bin 500 öğrenci alımı için başvurular bugün başlıyor.  PMYO 2019-2020 eğitim - öğretim dönemi için 250'si kadın olmak üzere 2 bin 500 öğrenci alınacak. Kılavuzda yer alan bilgilere göre ön başvurular 05-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak gerçekleşecek. Peki PMYO başvurusu nasıl yapılacak? Polis olmak için ilanın detayını merak edenler için bakanlık kılavuzu yayımladı.

 

 

2019 yılı PMYO sınavı için adaylarda aranan şartlar ise şöyle:

- T.C. vatandaşı olmak,

 

 

- Lise ve dengi okul mezunu olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 01 Ekim 2019 tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış olmak,

BARAJ PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

PMYO polis alımında  geçtiğimiz yıl baraj puanı 260 'tı. Bu yıl adayların yoğun talepleri üzerine İçişleri Bakanlığı PMYO polis alıında baraj puanı düşürdü ve 250 yaptı. 

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞILIMI

Polis alımında toplam sayı 2500 olarak açıklandı. Bu sayının 250 'sı kadın adaylar arasından, 2 bin 250 'si erkek adaylar arasından yapılacak.

2 YIL OKUL

2500 aday belirlenecek ve Türkiye genelinde bulunan PMYO 'larda eğitime alınacak. 2 yıllık üniversite eğitimi sonrası adaylar , polis memuru olarak mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak.

SPOR VE SÖZLÜ MÜLAKAT OLACAK

PMYO polis alımına başvuru yapan adaylar , daha sonra seçim aşamalarına çağrılacak. Spor ve sözlüde başarılı olup ASIL listeye giren adaylar kayıt hakkı kazanacak. Okullara süresi içinde kayıt olmayan adayların yerine ise yedek adaylar çağrılacak.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖN BAŞVURU VE TARİHLERİ

a) Adayların İnternet Üzerinden Ön Başvuru Tarihleri:

Adaylar, PMYO Giriş Sınavına 05-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır.

E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarası bulun an fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

E-devlet kapısı şifresi, yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

UYARI: İnternet ortamında doldurulması gereken ilgili zorunlu hanelerin doldurulmaması, öğrenim durumu, yaş, YKS puanı, Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları vb. bilgilerde eksiklik, yanlışlık, tutarsızlık olması, başvuru işleminin sonuçlandırılmaması, başvurunun belirtilen tarihlerde yapılmaması ve ön başvurunun internet haricinde posta-kargo veya başka bir yöntemle yapılması, Başvuru ve Sınav Merkezlerinde yapılacak incelemeler sonucunda adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığının tespit edilmesi durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.