Taşıt kredileri 1,5’in altına inmeli

Daralan otomotiv pazarını değerlendiren Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, toparlanma için kredi faizlerinin yüzde 1.5’in altına inmesi gerektiğini belirtti.

Taşıt kredileri 1,5’in altına inmeli
Taşıt kredileri 1,5’in altına inmeli
GİRİŞ 05.08.2019 11:22 GÜNCELLEME 05.08.2019 11:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şahsuvaroğlu,“Geçmiş dönemlerde aylık taşıt kredisi faizlerinin yüzde 1 mertebesinde olduğu dönemlerde pazarın sürekli büyüdüğünü gördük. Yüzde 1.5-1.7’lere çıktığında ise her zaman pazar düşüşe geçmişti” dedi.

 

 

Şahsuvaroğlu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.1’e kadar yükselen taşıt kredisi faizinin ikinci çeyrekte yüzde 2.2-2.5 arasına indiğini anımsattı. OYDER’in yılın son çeyreğinde faiz indirimlerinin devam edeceğini düşündüğünü belirten Şahsuvaroğlu, kredilerin de olumlu olması halinde satışların 400-450 bin adet ile toparlanabileceğini söyledi.

750 BİN BİZİ KURTARIR

 

 

Şahsuvaroğlu, “Tüketici faizlerden elde edeceği ekonomik kazancı düşünüyor. Mevduat faizlerinden istifade etmek istiyor. Şu anda önümüzdeki en büyük engellerden birisi de mevduat faiz oranlarının yüksekliği” dedi ve mevduat faizlerinin düşeceğini umduklarını ifade etti.

Şahsuvaroğlu son olarak satışların keskin gerilediği geçen bir yılda kapanan bayiler olduğuna dikkat çekerek, bunların yaşanmaması için otomotiv pazarının 750-800 bin adedin altına gerilememesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • turkuaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi devletten beklemek yerine biraz da taşın altına elinizi siz de koysanız nasıl olur...
    Cevapla
  • Faiz haramdır. 4 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır.
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    ihtiyaç varsa yatırım bankalarına gidin, %10 kadar daha uygun.
    Cevapla
  • serkan demirel 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki sokaklarda yeterince araba yokmuş gibi insanlar arabaya teşvik edilmemeli arabalardan sokak aralarında bile yürüyemez olduk arabalar dahada pahalı satılmalı milli arabalar üretilmedikçe araba faizleri hiç bir zaman düşürülmemeli
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yer yabancı araç...
    Cevapla
  • fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki herkes araba alırsa ekonomi düzelecek , hep iç pazar bu neye benziyor dükkan açmış birinin kendi ailesine satış yapması gibi nereye kadar.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle